Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ROBOfirst – більше ніж роботи! «Совенята» - активна і позитивна команда

15.03.2017
Южноукраїнська гімназія № 1

Вітаємо учнів факультативу з робототехніки Южноукраїнської гімназії №1, команду «Совенята»,  яка 11 – 12 березня були учасниками фестивалю робототехніки «ROBOfirs – більше ніж роботи».

Фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи!» — це масштабна міжнародна подія у сфері освіти, науки і техніки, де талановиті, творчі, ерудовані діти віком від 6 до 16 років зі всієї України продемонстрували свої вміння у сфері конструювання, робототехніки, програмування, інженерії і архітектури.

У рамках фестивалю було представлено два найбільших світових конкурси з науки та робототехніки – Всеукраїнський чемпіонат FIRST LEGO League (для дітей 10-16 років) та Всеукраїнський фестиваль FIRST LEGO League Junior (для дітей 6-10 років).

Завдяки отриманому у жовтні гранті учні Южноукраїнсько гімназії №1 разом зі своїм наставником, учителем інформатики Патранюк Іриною Петрівною стали учасниками Всеукраїнського чемпіонату FIRST LEGO League.

Більше 1000 дітей з усієї України продемонстрували своїх роботів, LEGO-моделі та інноваційні ідеї-стартапи на тему “Пліч-о-пліч з тваринами”. Протягом останніх 6 місяців учасники команди «Совенята»  досліджували взаємодію людей та безхатніх тварин, які гинуть під колесами автомобілів. Дізнавались, яким чином ми впливаємо одне на одного, і як можна покращити нашу взаємодію. Діти відвідували та доглядали за собаками у міському притулку, розклеювали на дошках об’яв інформацію, виготовляли та встановлювали на території автостоянок спеціальні знаки, запропонували водіям використовувати  ультразвукові пристрої та розробили макет розпилювача з ефірними маслами, якими можна відлякувати тварин, що ховаються під  автомобілями. Це дасть змогу унеможливити загибель тварин та пошкодження майна. Учасники у процесі дослідження здружились, стали справжньою командою, навчились прислухатися один до одного та ділитись досвідом з іншими. Основні цінності FLL стали невід’ємною частиною дитячого життя.  На фестивалі «ROBOfirst – більше ніж роботи!» було представлено близько 134 різних дитячих проектів-стартапів на цю тему.

Учасники фестивалю отримали безліч позитивних емоцій, нових друзів, дізнались багато цікавого, адже відвідали LEGO-майстер-класи з робототехніки, архітектури, математики та географії,  бажаючі зіграли у робофутбол, робогонки та покерували роботом-захоплювачем, нанесли  аквагрим, брали участь у майстер-класі зі сворення власної відеогри, познайомились з собаками-терапевтами.

Перемога команди у номінації «Презентація ІІ нагорода» та отримання LEGO – кубку, медалей, сертифікатів і подарункових наборів LEGO – додали «Совенятам» гарного настрою, натхнення на участь у наступному році.

Дякуючи адміністрації Южноукранської гімназії №1, управлінню освіти Южноукраїнської міської ради та батькам учасників команди «Совенята», на сьогоднішній день ми можемо впевнено говорити: «Робототехніка в гімназії – це реально!».

Підготовка даного фестивалю показала результат спільної творчої роботи  учнів, педагогів та батьків. Особлива подяка батькам, які живуть інтересами своїх дітей - Овчінникову Андрію Олександровичу, другому тренеру команди; Стуліній Людмилі Миколаївні, волонтеру фестивалю «ROBOfirst»; Ніколенко Ірині Миколаївні, Дьоміній Ользі Вікторівні та Віричу Ігорю Павловичу.