Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вплив профілактичних заходів на рівень виробничого травматизму

13.01.2017
Відділення ВД ФССНВ та ПЗ України в місті Южноукраїнську

Безпека праці є основною гарантією стабільності та якості будь-якого виробництва.

До того ж відсутність нещасних випадків позначається на професійній активності працюючих, на моральному кліматі в колективі, а, отже, і на ефективності та продуктивності праці, скорочує витрати на пільги та за роботу в шкідливих та небезпечних для здоров'я умовах. Вчасно проведені профілактичні заходи не лише зекономлять чималі кошти страхувальників, а головне убезпечать працюючих від травм і каліцтва, а, отже, збережуть їхнє здоров'я і життя.  

Працівниками відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Южноукраїнську велика увага приділяється проведенню профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров'ю застрахованих, викликаних умовами праці.  

В міській раді  створено кординаційний  комітет з питань  безпечної життєдіяльності населення, на якому щоквартально  розглядаються  питання виробничого травматизму.   Заслуховуються  керівники підприємств, на яких сталися нещасні випадки, та виконання заходів, запропонованих комісіями з розслідування нещасних випадків. Налагоджена  тісна співпраця  з усіма соціальними партнерами, органами законодавчої і виконавчої гілки  влади, органами  місцевого самоврядування.  

Проведення профілактичних заходів дає змогу зменшити рівень травматизму на виробництві, в тому числі і смертельного. Проте      , незважаючи на роботу, яка проводиться, як спеціалістами відділення, так і керівниками підприємств, ризик травмування на багатьох робочих місцях залишається доволі високим, а тому забезпечення належного рівня роботи з питань охорони праці на кожному підприємстві, в установі, організації має стати справою честі для всіх роботодавців, адже безпечні умови праці – це життя та здоров'я працівників.