Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Шановні Южноукраїнці!

19.12.2016
Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР

Напередодні новорічних свят в Україні продають близько трьох мільйонів ялинок, а вирубують ще більше, оскільки не всі ялинки потрапляють до продажу. Відтак, вони залишаються покинутими посеред сміття на ялинкових базарах чи просто на вулицях. На жаль, незаконне придбання, а саме вирубка і купівля несертифікованої «лісової красуні» може зіпсувати свято не тільки дітям, а й дорослим (відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штрафні санкції для порушників) і головне, принесе великої шкоди навколишньому природному середовищу.

Вічнозелені сосни, ялини та ялиці безперервно поглинають вуглекислий газ, затримують пил, сажу, різноманітні токсичні, канцерогенні та радіоактивні речовини, виробляють кисень та очищують повітря. Своїм корінням вони укріпляють грунти, вразливі до ерозії, поглинають та втримують надлишок води. Крім того, ці дерева є необхідними компонентами екологічних систем, а для багатьох істот-рідною домівкою.

З метою привернення уваги підростаючого покоління до проблеми вирубування великої кількості ялинок, які стають прикрасами осель лише на період новорічних свят, звертаємось з закликом до громадян міста бути обачними та розсудливими в питаннях придбання новорічних ялинок. Альтернативами можуть бути штучна ялинка, ялинкові букети, ялинки в горщиках та імпровізації на тему ялинки.

Бережіть природу і збережете наше майбутнє!!!