Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южно-Український енергокомплекс відвідали студенти Херсонського державного аграрного університету

29.11.2016
Управління інформації та зв’язків з громадськістю ВП ЮУ АЕС

З унікальним енергокомплексом на Південному Бузі, що об’єднує в своєму складі атомну, гідро- та гідроакумулюючу електростанції, познайомилися студенти Херсонського державного аграрного університету. Екскурсію для них було організовано 24 листопада.

Гостей підприємства  традиційно, за допомогою демонстраційних макетів,  ознайомили з принципами роботи атомної станції, перевагами енергетичного комплексу, де в одній зв’язці працюють АЕС, ГЕС і ГАЕС. Відвідали вони й повномасштабний тренажер-аналог блочного щита управління атомним енергоблоком, а також пристанційний та оглядовий майданчики Южно-Української атомної та Ташлицької гідроакумулюючої станцій.

Цього разу в гості до атомників завітали майбутні агрономи та фахівці з водних біоресурсів і аквакультури. Енергетика не належить до профільних знань, які вони опановують у процесі навчання, та це не зменшувало жвавої цікавості майбутніх аграріїв щодо нинішнього стану вітчизняної енергосистеми, її загальної безпеки та безпеки генеруючих підприємств, які вона об’єднує. Молоді люди добре розуміють: без електричних кіловат, більша половина з яких нині виробляється саме на АЕС, не зможе функціонувати жодна галузь у державі.