Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Активізація уваги до закладів освіти

24.11.2016
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

23 листопада о 15.30, за ініціативою голови постійної депутатської комісії з питань освіти Захарової О.В., на території ДНЗ №8 «Казка» відпрацювала робоча група. До складу робочої групи увійшли: Узунов В.М. – голова постійної депутатської комісії з питань бюджету, Носан М.М. – депутат міської ради , Місяновська Н.В. – головний спеціаліст відділу будівництва УЖКГБ, Сінчук Ю.М. – начальник управління освіти, Мохірєва В.Б. – начальник господарчої групи, Припутень Н.А. – завідуюча ДНЗ №8 та її заступники.

Під час огляду будівлі, як ззовні так і зсередини було встановлено, що будівля має численні розтріскування і відставання цокольного оздоблення, суттєве просідання відмостки, розтріскування стін, розгерметизація міжпанельних швів всередині приміщення. За цієї причини у жовтні 2013 року було закрито дві групи відповідно до технічного заключення про стан приміщень. За цей час ситуація по блоку «Б» стала ще більш серйознішою. Але за цей же час управлінням освіти був замовлений і виготовлений проект укріплення (капітального ремонту) блоку «Б», проведена його державна експертиза. Проект переданий в УЖКГБ для подальшого реагування.

Під час обстеження депутати висловили занепокоєння тепер вже і блоком «А», на якому прослідковуються  на початковій стадії процеси аналогічні до блоку «Б». За словами завідуючої тріщини почали з’являтись на блоці «А» протягом останнього часу (в т.ч. їх збільшення відзначилось після невеликих поштовхів останніх двох землетрусів).

Представники депутатського корпусу були одностайними в думці, що ДНЗ №8 є сьогодні пріоритетним закладом в частині проведення обстежувальних і капітальних робіт. В ході обстеження приміщень закладу було надано доручення управлінню освіти вишукати фінансовий ресурс у грудні 2016р. на придбання матеріалів для косметичного ремонту стелі в басейні.  

Захаровою О.В. були висловлені пропозиції щодо висновків до акту робочої групи, які були підтримані усіма присутніми.

Відповідно до колегіального рішення були надані відповідні доручення управлінню житлово-комунального господарства та будівництва та управлінню освіти:

         1. Управлінню житлово-комунального господарства та будівництва ініціювати виділення необхідного фінансового ресурсу в бюджеті 2017р. для проведення капітального ремонту блоку «Б» ДНЗ №8.

         2. Управлінню освіти ініціювати виділення необхідного фінансового ресурсу в бюджеті 2017р. для проведення комплексного обстеження та виготовлення технічного заключення по блоку «А» ДНЗ №8.

         3. Управлінню освіти ініціювати виділення необхідного фінансового ресурсу в бюджеті 2017р. на виконання поточних ремонтів в групах №17 та №19.