Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Оголошення

17.11.2016
Прес-служба УДМС України в Миколаївській області

Відповідно до частини шостої статті 21 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» паспорт громадянина України вперше видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви - анкети на його отримання.

Абзацом четвертим пункту 8 Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 302 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року № 745) також закріплена аналогічна правова норма.

Прийом заяв на оформлення паспорта громадянина України всіх категорій громадян, які мають правові підстави для оформлення паспорта громадянина України, територіальними підрозділами ДМС, що мають відповідне обладнання, розпочато з 3 листопада 2016 року.

Станом на зазначену дату існують незалежні від ДМС цивільно-правові (господарські) причини, через які неможливо гарантувати виготовлення та доставку паспорта громадянина України у терміновому порядку.

Заяви-анкети на термінове оформлення паспорта тимчасово не приймаються, до налагодження роботи в повному об’ємі, про що буде терміново повідомлено.