Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Почала роботу Школа відповідального батьківства

25.10.2016
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

20 жовтня, з метою підвищення рівня поінформованості батьків щодо сучасних поглядів на усвідомлене батьківство та підвищення їх рівня компетентності у догляді, вихованні та розвитку дітей, сприяння формуванню основ батьківської відповідальності було проведено вступне заняття на тему: «Сім’я як система взаємодії». 

Проблема безвідповідального ставлення до виховання дітей гостро постала у суспільстві, зокрема і в нашому місті. На жаль, батьки часто допускають помилки при вихованні дитини, що в подальшому негативно відображається на процесі формування особистості,  саме тому виникла потреба у продовженні роботи Школи відповідального батьківства Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Слухачі Школи дискутували з приводу питання: «Коли ми стаємо батьками?». Відповіді збігалися в одному: батьками ми стаємо поступово, починаючи з дитинства, вбираючи в себе образи поведінки матері та батька. Все своє життя ми - дорослі навчаємось бути батьками. Стаж нашого батьківства дорівнює віку наших дітей. Батьки навчаються і розвиваються разом із дітьми, отримують нові знання, набувають якостей та навичок, необхідних для виховання та розвитку дитини.