Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южно-Українська АЕС пройшла перевірку на готовність до зими

24.10.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

21 жовтня комісія Національної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» визнала Южно-Український енергокомплекс готовим до несення навантаження в період осінньо-зимового максимуму 2016-2017 рр. Членами інспекційної перевірки було позитивно оцінено стан підготовки персоналу, технологічного обладнання, трубопроводів, арматури, електротехнічного устаткування, внутрішніх систем опалення, теплопостачання, вентиляції, будівель, споруд і підземних комунікацій тощо. Проаналізовано також виконання заходів щодо підвищення надійності енергоблоків, якості ремонтів основного технологічного обладнання, забезпечення ядерним паливом.

Очільник комісії директор виробничо-технічного департаменту виконавчої дирекції з виробництва НАЕК Сергій Колесов підкреслює: «Майбутня зима буде дуже складною. Виходячи з дефіцитів вугілля та газу, які на сьогодні існують в Україні, основне навантаження з енергозабезпечення лягає на атомну генерацію. На нинішній момент частка АЕС у загальному енерговиробництві країни складає близько 57% за встановленої проектної потужності 25%. Що стосується конкретно Южно-Українського енергокомплексу, то на цьому підприємстві ніколи не було серйозних проблем у плані підготовки та проходження осінньо-зимового максимуму навантажень. Нинішня комісія вкотре це підтвердила».

У Акті перевірки, зокрема, зазначено, що на об'єктах ВП ЮУАЕС, включаючи каскад ГЕС-ГАЕС, заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період виконано в запланованих обсягах. С.Колесов підбиває підсумок: «Южно-Український енергокомплекс в цілому до проходження зими 2016-2017 років готовий. Що стосується виявлених під час роботи комісії зауважень, то частину з них було усунуто вже в перебігу перевірки, для решти намічено конкретні терміни усунення».