Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня боротьби з торгівлею людьми

21.10.2016
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

У період змін і перебудов, які переживає сучасне українське суспільство, більше всього страждають менш захищені верстви населення – жінки, діти, люди похилого віку. Всі ці процеси штовхають людей шукати заробітку або кращого життя за межами України. Останні дослідження, проведені Міжнародною організацією міграції свідчать, що з України шляхом «вербування» вивозять людей вже у 67 країн світу. Україна стала країною-постачальницею «живого товару» до країн колишньої Югославії, Угорщини, Чехії, Італії,  Кіпру, Греції, Туреччини, Ізраїлю, США, Арабських Еміратів тощо.

Практичний досвід праці з ліквідації торгівлі людьми і безпосереднє спілкування з особами, які хочуть їхати працювати за кордон або вже повернулися звідти, свідчить, що велику роль у поширенні торгівлі людьми має недостатня обізнаність українських громадян відносно можливостей працевлаштування і перебування за кордоном, а також наслідки нелегального працевлаштування, відсутність працюючої системи захисту потерпілих, з одного боку, і недосконалість у системі покарання злочинців, з іншого.

З метою обізнаності, профілактики та попередження торгівлі людьми серед жителів міста з 10 жовтня по 25 жовтня у місті стартувала  акція   «Ні торгівлі людьми!».

Для того, щоб запобігти потраплянню учнівської молоді у небезпечну ситуацію фахівцями ЮМЦСССДМ проведено заняття з дітьми. Спілкування відбувалося з практичним та теоретичним завданнями. Учні мали змогу обговорити свої дії й отримати  контактні телефони служб, які допомагають особам постраждалим  від торгівлі людьми.