Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукрїнська сім'я Папушой виборола головну нагороду огляду «Родинні суперечки» в місті Миколаєві

13.09.2016
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

11 вересня 2016 року в рамках проведення святкування дня міста Миколаєва, було проведено обласний огляд колективів родинної творчості «Родинні суперечки». До участі у огляді запрошувалися родини, які займаються народною художньою творчістю за жанрами: вокальний, музичний, театральний, хореографічний та декоративно-прикладне мистецтво. В жанрі декоративно-прикладне мистецтво  наше місто представила родина Папушой: тато - Дмитро, матуся – Наталя, донечка – Наталія та син – Сергійко.

   Кожен родинний колектив у жанрі «декоративно-прикладне мистецтво» повинен був представити  єдину творчу програму, до якої входили такі завдання:

- візитівка сім'ї  (знайомство з родиною) - «Які мамка й татко, таке й дитятко»;

- презентація родинних страв  - «Їж, Левку, хоч і глевко»;

- презентація родинних оберегів - «Іван плахту носить, а Настя булаву»;

- презентація творчих робіт родини - «Косо – криво аби живо».

Родзинкою виступу Южноукраїнської сім'ї  стала візитівка сім'ї – танок. Пізніше журі прокоментували, що це було несподіванкою, тому що декоративно-прикладне мистецтво танцями ще ніхто не представляв.  Наступним сюрпризом для присутніх стало приготування чоловічою половиною сім'ї – батьком та сином – корисного смузі.

Визначним стало те, що сім'я Папушой подала роботи на огляд трьох поколінь родини:  картини маслом прадідуся, вишивки прабабусі, вироби з дерева матусиного брата, картини мамині та малюнки донечки.

Так, креативно та з легкістю южноукрїнська творча сім'ї Папушой вибороли головну нагороду огляду -  «Гран-прі» та отримали цінний подарунок.

Вітаємо та пишаємося нашими переможцями!