Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Южно-Українській АЕС пройшов аудит інтегрованої системи управління

12.09.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

5-7 вересня акредитовані аудитори ТОВ «IMC» - партнера міжнародного реєстратора TUV NORD - провели аудит Южно-Української АЕС. Мета аудиту - підтвердження відповідності інтегрованої системи управління ВП ЮУАЕС вимогам трьох міжнародних стандартів: ISO 9001:2008 «Системи управління якістю. Вимоги», ISO 14001:2004 «Системи екологічного керування. Вимоги та настанови щодо застосування» та OHSAS 18001:2007 «Система управління гігієною та безпекою праці. Вимоги».

Роботу проведено під егідою НАЕК «Енергоатом» у рамках сертифікації інтегрованої системи менеджменту компанії. У разі його успішного завершення Енергоатому буде видано єдиний сертифікат на відповідність трьом згаданим стандартам. Рішення команди аудиторів базуватиметься на результатах перевірки всіх відокремлених підрозділів НАЕК. Южно-Українська АЕС - третій з-поміж тих, що пройшли сертифікаційний аудит. У процесі роботи аудитори зустрілися з керівництвом підприємства, вивчили організаційні документи стосовно систем управління якістю, екологічного управління, управління гігієною та безпекою праці, відвідали робочі місця, провели інтерв'ю з персоналом.

2016 року виповнюється 10 років з того часу, коли було сертифіковано систему менеджменту якості Южно-Української АЕС. «Як пілотний майданчик ми першими серед підрозділів компанії здійснили сертифікацію системи менеджменту якості. Протягом усього наступного періоду ми спільними зусиллями розвивали та вдосконалювали нашу систему, брали до виконання вимоги нових стандартів і нині намагалися показати, наскільки ми пішли вперед, наскільки стали кращими й у вимогах до себе, й у виконанні вимог стандартів», - підкреслює начальник служби якості ВП ЮУАЕС Валерій Котеленець.

За інформацією головного аудитора команди IMC Костянтина Доценка, консолідоване рішення щодо всієї інтегрованій системи управління НАЕК «Енергоатом» буде ухвалено в кінці листопада – на початку грудня. Проте, по закінченні роботи на южно-українському майданчику її фахівцям було надано звіт про підсумки аудиту в цьому відокремленому підрозділі компанії. За словами К. Доценка, аудиторською групою ухвалено рішення рекомендувати органам з сертифікації видати ВП ЮУАЕС сертифікати відповідності стандартам ISO 9001:2008 і ISO 14001:2004. За стандартом OHSAS 18001:2007 таку рекомендацію буде видано  після виконання запропонованих коригуючих заходів.