Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Серпнева конференція педагогічних працівників м. Южноукраїнська

26.08.2016
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

Стало традицією, що початок  нового навчального року  для освітян знаменується  серпневою педагогічною конференцією. Цього року   її було проведено в День державного прапора -   23 серпня в актовій залі Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.

 У роботі конференції  взяли участь  міський голова Віктор Пароконний, перший заступник  міського голови Галина Мустяца, секретар міської ради Людмила Дзюбенко, директор департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Алла Веліховська, директор інституту післядипломної педагогічної освіти Василь Шуляр, начальник управління освіти Южноукраїнської міської ради Юрій Сінчук та його заступники, голова міськпрофради працівників освіти Світлана Майстренко, начальники відділів та управлінь Южноукраїнської міської ради, представники батьківської громадськості, учнівського самоврядування  та 226 делегатів.    

До початку конференції  її  учасники мали змогу  відвідали традиційну  педагогічну виставку «Освіта Южноукраїнська - 2016» з проблеми «Інформаційно-навчальне середовище як засіб формування творчої активності педагога», де  педагогічні колективи  міста   презентували власні здобутки та інновації.  

Пленарна частина розпочалася розширеною доповіддю начальника управління Юрія Сінчука,   який проаналізував результати діяльності  галузі «освіта» міста   щодо надання якісних освітніх послуг за минулий навчальний рік, зосередив увагу присутніх  на аналізі виконання резолюції минулого року, окреслив завдання,  спрямовані на  реалізацію діючих нормативних документів освітньої галузі, та привітав педагогів з початком нового навчального року.

Міський голова Віктор Пароконний у своєму виступі акцентував увагу присутніх на проблемах, які хвилюють  громаду міста та суспільство в цілому , адже питання освіти посідають чи не найвагоміше місце у різних сферах життєдіяльності.   Яким бачиться майбутнє шкільної освіти, які стратегії набудуть пріоритетності і яке місце посідають у навчальній системі вчитель, учень, батьки, влада в цілому –  це неповний перелік питань, з  якими Віктор Кирилович звернувся до освітян.    Крім того,  привітав освітян міста  із початком нового навчального року, висловив вдячність за терпіння, мудрість, сумлінність у виконанні високої місії – виховання підростаючого покоління та побажав педагогам здоров’я, благополуччя, старанних, вдячних учнів і справжніх відкриттів та наукових перемог.

Зі словами вдячності та привітання звернулися до педагогів міста  директор департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Алла Веліховська,  директор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Василь Шуляр.

На завершення  конференції  кращі освітянські установи та педагоги були нагороджені грамотами та преміями.