Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Здобутки Южноукраїнської дитячо-юнацької спортивної школи

19.08.2016
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

З 29 років існування Южноукраїнської дитячо-юнацької спортивної школи 25 років випало на непростий період становлення Незалежності держави.

Нині це комунальний заклад «Южноукраїнська дитячо-юнацька спортивна школа», яка об’єднує дітей, захоплених дзюдо, сумо, плаванням, настільним тенісом, футболом та волейболом. Аналізуючи пройдений шлях, можна з впевненістю стверджувати, що мати у рідному місті спортивну школу – було рішенням депутатів, які з перспективою дивились у майбутнє.

Проявити свої здібності, ставити перед собою мету і боротися на шляху до неї, прославляти своє місто, область та країну – це та основна програма, через яку проходить чи не кожен вихованець спортивної школи. Але не кожному вистачає віри в себе та майстерності, волі та наполегливості. Над цими якостями і працюють тренери-викладачі.

25 років – це чверть століття! Як пісок у долонях просіяв час і дорослих, і дітей, залишаючи спогади про досягнення, які вписали в історію міста юні спортсмени. І якщо першу половину діяльності спортивної школи можна назвати «шляхом становлення», то другу її половину – періодом підйому  на вищу спортивну сходинку. Адже тільки за останні три роки:

 два тренери-викладачі отримали звання «Майстри спорту міжнародного класу» з боротьби сумо. Це Тімашков Юрій Юрійович та Романюк Роман Миколайович;

 вісім спортсменів отримали звання «Майстер спорту України». Ось вони: Тімашков Юрій Юрійович (дзюдо), Хлюстін Анатолій (сумо), Коваленко Андрій (сумо), Журба Владислав(сумо), Майстренко Дмитро (сумо), Адилханян Карина (сумо), Толстова Альона (сумо) та тренер-викладач Болотова Анна Петрівна (сумо).

Ранг спортивних змагань за участю вихованців нашої спортивної школи виріс з шостого до другого, а це не тільки  міські змагання та турніри, а і чемпіонати області, чемпіонати та Кубки України, чемпіонати Європи, Універсіади та міжнародні змагання. Судіть самі:

2013 рік -Чемпіонат Європи з сумо серед молоді та дорослих м.Варшава  (Польща)

Чемпіонат Европи з сумо серед юніорів,  кадетів, юнаків та молодших юнаків м.Луцьк

2014 рік - Чемпіонат Європи з сумо серед молоді та дорослих, 24-27.05.2014 м.Варшава (Польща)

Юнацький Чемпіонат Європи з сумо м.Ліда (Білорусь)

 2015 рік -  Європейський континентальний Чемпіонат з сумо  м.Шауляй (Литва)      

І Універсіада з боротьби сумо м.Київ

Офіційний Європейський Чемпіонат з сумо серед дітей, молодших юнаків та юнаків м.Раквере (Естонія).

Серед ігрових видів спорту, дитячий футбол вже п’ять років поспіль є достойним конкурентом у Чемпіонатах Миколаївської області (група «Північ»). Росте молоде покоління перспективних плавців та спортсменів у настільному тенісі.

Звичайно, існують проблеми, але  адміністрація та колектив Южноукраїнської дитячо-юнацької спортивної школи» шукає шляхи їх вирішення. Завдяки співпраці з управлінням молоді, спорту та культури, з небайдужими батьками та просто мешканцями міста з активною життєвою позицією можна йти до наступних спортивних перемог.