Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Зустріч міського голови з представниками громади

05.08.2016
Відділ звернень громадян, зв'язків з громадськістю та ЗМІ

 

4 серпня 2016 року відбулася зустріч міського голови Віктора Пароконного з представниками громади на тему "Результат 8 місяців роботи керівної ланки органів місцевого самоврядування і депутатів. Про основні питання до поради".

Мешканці міста підтримали впровадження технології роздільного збору відходів "Зелена карта", яка дає знижку тарифу на 80%.

Присутні підтримали проект, за яким буде прибрано з тротуарів торгівлю продовольчими та промисловими товарами і перенесено її на нові облаштовані майданчики біля ДНЗ "Южноукраїнський професійний ліцей".

Пропозиції до звіту за 8 місяців роботи, а також основні поради з мешканцями:

Результат 8 місяців роботи керівної ланки органів місцевого самоврядування і депутатів.

Про основні питання до поради

1. Створено центр надання адміністративних послуг ЦНАП – «Одне вікно». В ньому в одному місці всі отримають понад 130 видів послуг, швидко і якісно. Дещо далі там буде філія однієї з банківських установ аби і платити в одному місці.

2. Обгрунтовані і знижені тарифи:

 - Утримання житла,  КП ЖЕО буде знижувати ціну своїх послуг, вони вже відмовились від їх підвищення. До кінця року буде створено їх конкурента, але все буде залежати від Вас, мешканців.

 - Будемо впроваджувати нові технології, буде зниження їх ціни. Ви не найдете аналога тих, хто може робити як ми в інших містах. Перший сигнал – сусідній двір. Понад 200 мешканців вже отримують 80% знижки з ціни вивезення побутових відходів в сусідньому дворі, а це понад 200 гривні в рік.

 - Восени Верховна Рада підійматиме ціну на несортовані відходи в багато разів. За нової технології «Зелена карта відходів» Ви цього підвищення не відчуєте, а річні заощадження будуть в межах 1000 гривні і це так.

 - Тепло, вода, водовідведення. Ці тарифи установлює Київ. Але і тут ми з Вами маємо резерв. Щорічні втрати води підвищують тариф в межах від 100 гривні, а в рік, це теж 1000 гривні наших заощаджень. А ще є і теплові втрати і вони не малі. Так що встановлюємо лічильники будинкові, знаходимо місця втрат і менше платимо.

 - Все це не лежить не тарілочці і 10 років втрачених можливостей швидко не наздогнати, але ми йдемо вірним шляхом і бачимо нашу мету.

 3. Додаткові робочі місця:

 - Від розгорнутого будівництва. До 100 нових робочих місць в рік.

 - Від нових технологій. За 2016 – 2017 роки від 50 до 150 нових робочих місць і більше в залежності від того, як будемо впроваджував нові рішення.

 4. Доступне житло. 

 - Кімнати в гуртожитках понад 100 до кінця року.

 - Квартири до кінця року від 20 і ще в першому півріччі 2017 року до 30 квар.

5. Дачні перевезення. Купуємо свої автобуси – два для пільгових категорій. Збільшуємо ліміт перевезень.

6. Опіка людей з обмеженими можливостями, допомога людям похилого віку.

7. Доочищена вода в кожен дім, для всіх мешканців без збільшення ціни.  Це теж унікальний проект. Якість води контролює СЕС, вона в багато разів краще.

8. Прибираємо продовольчі товари з тротуарів і менше хворіємо. Звільнимо центральний проспект від стихійної торгівлі. Новий ринок біля (СПТУ, «Ліцей») почне діяти у вересні – жовтні цього року. Більше ринків – нижче ціна, вища від їх якість.

9. Покращуємо благоустрій вулиць, безпечність для пішоходів, нові місця для паркування авто біля ринків, а далі і по вулицям.

10. Почали змінювати міський пляж. За два роки маємо зробити його зразковим. Додаємо лавочки і урни. Будуть нові місця відпочинку і красивий фонтан на Меморіалі Воїні захисників вітчизни.

11. Підтримуємо і забезпечуємо правову підтримку ОСББ.  

12. Складне питання добровільного об’єднання громад. Вивчаємо і будемо разом радитись з цього питання.      

13Ще складніше з СМСЧ-2. Працює комісія, маємо відстояти її фінансування. А просто зараз долучаємо нових лікарів, даємо їм гуртожиток. Вже є дві сім’ї.

14.Наше СПТУ. Нам його теж додали на наш бюджет, але ще не вирішили як будуть передавати.

15. Притулок для безхазяйних тварин. До вересня почне діяти 1 черга. Далі ще і ще.

16. Правопорядок. Є проблеми, але ми не мовчимо і мабуть будемо свої дружини споряджати. Питання дуже гостре.

17. Ці і десятки інших питань в планах нашої роботи. Їх понад 100 одиниць. Вони не прості. Це і ремонти будинків, і доріг, і дитячі, і по освіті. Ми працюємо над ними.

Пам'ятка щодо нового проекту "Зелена карта"

Шановні мешканці!

За результатом 1 місяця роботи, в липні 2016р. 

нового проекту «Зелена карта відходів»

за адресою б-р Шевченка 10  – 

Знижка з тарифу для власників квартир склала  -  80 % 

Попереду гарантоване підвищення 
тарифу на суміш відходів від рішенняВерховної Ради України

Укладайте угоди на нову вигідну і корисну послугу

умови не складні, а користь суттєва

(бланки договорів у оператора)


Виконком міської ради 02.08.2016