Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбудеться урочисте відкриття тематичної експозиції  «Київська Русь – славні сторінки  історії»

20.07.2016

28  липня о 16.30 годині у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею відбудеться урочисте відкриття тематичної експозиції  «Київська Русь – славні сторінки  історії», яка  присвячена Дню хрещення Київської Русі-України.

Київська Русь — середньовічна держава на території Східної Європи з центром у Києві. У часи найбільшої могутності простягалася від Балтійського моря на півночі до Чорного моря на півдні, і від верхів'їв Вісли на заході до Таманського півострова на сході.

Київська Русь заклала традиції незалежної державності на території України, в цей час українська народність отримала могутній стимул для свого подальшого розвитку. Український історик Михайло Грушевський стверджував: «Київська Русь є першою формою української державності». Її створення прискорило економічний, політичний і культурний розвиток східних слов'ян та зробила їх рівноправними учасниками політичного життя Європи та Близького Сходу.

Хрещення Русі стало точкою відліку, з якої розпочалася нова епоха духовного розвитку та становлення слов’янських народів. Писемність, освіта та духовна культура отримали потужний імпульс до розвитку. Вони стали тим фундаментом, на якому сьогодні ґрунтується державність та соціум.

В експозиції будуть представлені старовинні ікони ХХ століття, передані для музею настоятелем Храму усіх Святих українського народу УГКЦ отцем  Ігорем Вороною,  вишивані картини в стилі бісероплетіння Марини Неганової, розпис по склу «Радість», акварель-ескіз до вітражу «Ісус від Марії» Марії Ачкасової та науково-допоміжний матеріал, який висвічує основні періоди хрещення Київської Русі.

Експозиція  триватиме з 28.07.2016 до 08.08.2016 року.

Запрошуємо усіх охочих за адресою:

м. Южноукраїнськ

вул. Набережна Енергетиків, 12-а

тел. для довідок: (05136) 2-12-71