Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Міжнародного дня захисту дітей

02.06.2016
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято - Міжнародний день захисту дітей.  Це свято маленьких громадян нашої країни й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає.

Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

Святий обов’язок батьків подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей своїх дітей, забезпечити їм належний рівень виховання і дотримання прав дитинства.

Не  всім дітям поталанило мати щасливе і безтурботне дитинство. На обліку Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває  26 сімей, в яких батьки неналежним чином виконують батьківські обов’язки і в цих сім’ях виховується 35 дітей. 

Але в нашому місті проживають й такі сім’ї, які зігріли своїм теплом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 2 дитячих будинки сімейного типу та  69 опікунських сімей.

Крім того, в Южноукраїнську мешкає 146 багатодітних родин, в яких виховується 439 дітей, 12 матерів мають почесне звання «Матері –героїні». 

Шановні дорослі! У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.