Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Рятувальники закликають громадян дотримуватись правил безпеки під час відпочинку на водоймах!

02.07.2016
Управління з питань НС, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами

У спекотні дні, що нині спостерігаються на території України, більшість людей рятуються від сонця на берегах водойм. На жаль, відпочивальники нерідко забувають про правила безпечної поведінки на воді, а ціною такої необачності може стати їхнє життя. Особливу небезпеку становлять саме ставки та невеличкі озера, де наразі фіксується збільшення кількості загибелі людей.

Так, на Кіровоградщині впродовж 27-29 червня у місцевих ставках загинуло три людини. Зокрема, у ставках в с. Велика Виска Маловисківського району та в м. Долинська загинули два чоловіки, а в місцевому ставку смт Димитрове Олександрійського району біля берега виявлено тіло жінки.

Під час перебування на водоймах батькам особливо пильно слід стежити за своїми дітьми та навчати їх правил безпечного поводження на воді. Так, 30 червня фахівці ДСНС Хмельниччини врятували 8-річного хлопчика, який плаваючи у водоймі вгідрологічному заповіднику «Христосів» впав у водоскид з висоти 9 метрів. Дане місце є дуже небезпечним та непристосованим до купання. Хлопчик прийшов на водойму з мамою, проте вона не помітила, як син пішов купатися до водоскиду.

У зв’язку з цим, рятувальники ДСНС вкотре звертаються до громадян з проханнямбути обачними поблизу водойм і нагадують, що основною причиною трагічних наслідків є необережне поводження на воді та ігнорування правил безпеки.

Варто пам’ятати:

-купатися можна лише на спеціально обладнаних для цього пляжах; якщо такого поблизу немає вибирайте безпечне для купання місце з поступовим схилом та твердим і чистим дном;

-вкрай обережними варто бути під час купання у ставках, на невеличких озерах;

- ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

-не заходьте у воду під час шторму;

- не запливайте далеко; ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

- не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

-купання дітей повинно відбуватися виключно під наглядом дорослих, які добре вміють плавати;

- не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас.

Пам’ятайте:

ваша безпека та безпека ваших рідних, в першу чергу, залежить лише від вас!

Прес-служба ДСНС України