Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» проведено тренінг з профілактики захворюваності на туберкульоз дитячого населення м. Южноукраїнська»

28.03.2016
ДЗ СМСЧ -2

Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я в день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу. У 1993 році ВООЗ об’явила туберкульоз національним лихом, а день 24 березня Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом.

Враховуючи значну захворюваність на туберкульоз, до дню боротьби з туберкульозом в дитячій поліклініці ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» проведено тренінг з профілактики туберкульозу серед дитячого населення м. Южноукраїнська. Тренінг вела дитячий фтизіатр Кардаільська Г.О. за участю фахівців дитячої поліклініки.

На сьогодні реакція Манту є основним методом виявлення туберкульозу у дітей. Реакція Манту свідчить не про хворобу, а про інфікованість, і не треба. Найбільш ефективним профілактичним методом захворюваності на туберкульоз є щеплення вакциною БЦЖ.

Стратегія проти епідемії туберкульозу дозволяє виявляти і лікувати хворих на туберкульоз, які можуть розповсюджувати tbc, а також при відсутності адекватного лікування отримати різні ускладнення, які ведуть до інвалідності та смерті. Обстеження та лікування туберкульозу в місті Южноукраїнську безкоштовне. Якщо своєчасно звернутися і провести повний курс ефективного лікування, то туберкульоз можна вилікувати.