Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В СМСЧ № 2 проводилися заходи до Всесвітнього дня водних ресурсів

28.03.2016
ДЗ СМСЧ -2

22.03.2016 р. в ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» проведено заходи до Всесвітнього дня водних ресурсів.

На Землі не існує жодного живого організму, в якому немає води, навіть найпростішого! Відомо, що рослини на 80-99 % складаються з води, тварини – на 60-75 %. У дорослої людини процентне співвідношення води від її загальної маси тіла – близько 65 %, а в людей похилого віку 55-60 %. Отож, можна зробити висновок, що старість – це не що інше, як сухість організму.

У рідкому середовищі відбуваються процеси травлення і засвоєння організмом поживних речовин. Завдяки воді з організму виводяться шкідливі продукти обміну. Втрата 10-20 % води для людини - небезпечна для життя.

Щорічно 22 березня в світі відзначають Всесвітній день водних ресурсів. «Вода і робочі місця» є темою Всесвітнього дня водних ресурсів 2016 року.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, понад два мільярди людей у світі страждають сьогодні від нестачі питної води. Вода необхідна людству. Крапля води має силу, крапля води необхідна всім. Хоча 70 % земної поверхні вкрито водою, 97,5 % - це солона вода. З решти 2,5 % прісної води, майже 68,7 % - замерзла вода крижаних шапок і льодовиків. Тільки один відсоток від загального обсягу водних ресурсів планети доступний для використання людиною. У 20 столітті використання води збільшилася в 6 разів і більше ніж в 2 рази перевищує темпи приросту населення. У розвинених країнах до 30 % запасів прісної води втрачаються через витоки, а в деяких великих містах втрати можуть досягати 70 %.

Основною метою проведення Всесвітнього дня водних ресурсів є:

 - сприяння прийняттю відповідних заходів для вирішення проблеми постачання населення питною водою;

- інформування громадськості про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів.

22 березня це унікальна можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити громадське розуміння проблем і рішень в цій галузі.