Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ПРО РОБОТУ ВП «ЮЖНО-УКРАЇНСЬКА АЕС» У ПЕРІОД З 11 ПО 21 БЕРЕЗНЯ 2016 РОКУ

25.03.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

У період з 11 по 21 березня відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» вироблено 478 мільйонів 316 тисяч кіловат-годин електроенергії, у т.ч. на:

  • АЕС – 470 мільйонів 473 тисячі кіловат-годин;
  • Ташлицькій ГАЕС – 6 мільйонів 165 тисяч кіловат-годин;
  • Олександрівській ГЕС – 1 мільйон 678 тисяч кіловат-годин.

Для отримання такої кількості електроенергії на тепловій електростанції потрібно було б спалити 177 тисяч тонн донецького вугілля або 135 мільйонів 176 тисяч кубометрів природного газу.

Обладнання першого енергоблоку АЕС працювало без зауважень в заданому режимі.

Другий енергоблок 21 березня було відключено від енергосистеми для проведення поточного ремонту згідно з дозволеною заявкою для усунення недоліків в системі охолодження генератора.

На третьому енергоблоці триває капітальний планово-попереджувальний ремонт.

Перший та другий гідроагрегати Олександрівській ГЕС знаходились у роботі. З 19 березня другий агрегат перебуває у резерві.

Другий гідроагрегат Ташлицької ГАЕС працював згідно графіка несення навантажень. Перший гідроагрегат перебував у плановому ремонті.

Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС за вказаний період знаходився на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 22 березня складає 0,1 мкЗв/год. Викиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-автовідповідачем №(05136)2-29-93 та на офіційному інтернет-сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.