Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відділенням соціальної реабілітації дітей-інвалідів КЗ „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська” було представлено досягнення двадцятирічної роботи

22.03.2016
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

17 березня в рамках загальнообласної соціокультурної акції „Є хліб – є життя” відділенням соціальної реабілітації дітей-інвалідів комунального закладу „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська” було представлено досягнення двадцятирічної роботи.

Членів обласного журі та інших гостей гостинно зустріли працівники відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Проведено екскурсію по приміщенню відділення. Присутні ознайомилися з історією створення відділення, зі шляхом організації соціальної реабілітації дітей-інвалідів в умовах міста Южноукраїнськ. Було продемонстровано обладнання, придбане за кошти державного та міського бюджетів, а також обладнання, що було надане в рамках міжнародної технічної допомоги Турецьким агентством зі співробітництва та координації при Раді Міністрів Республіки Туреччина. Гості переглянули презентацію різних видів роботи з дітьми-інвалідами. З кожним роком працівники відділення працюють над поліпшенням умов перебування дітей, над охопленням соціальною реабілітацією більшої кількості дітей з особливими можливостями, над покращенням їх фізичного та емоційного стану. Дітям-інвалідам необхідно інтегруватися у суспільство і тому у відділенні стало доброю традицією запрошувати на заходи та свята дітей із загальноосвітніх шкіл, міської школи мистецтв, центру дитячої та юнацької творчості та інших гостей. Такий контакт потрібен одним для адаптації в оточуючому світі, а іншим цей контакт допомагає стати толерантними, тактовними і співчутливими.

Протягом багатьох років докладено багато зусиль і коштів для того, щоб діти з особливими можливостями у нашому місці одержали кваліфіковану соціальну реабілітацію, допомогу у ресоціалізації та інтеграції дітей-інвалідів у суспільство.