Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Будуємо Європу для дітей, та разом з дітьми

24.02.2016
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Захопити дитину читанням – завдання не просте. Масова робота – один з шляхів бібліотеки для досягнення цієї мети. Новітні дослідження доводять, що читання книжок сьогодні не є дуже популярним заняттям. Часто воно не належить і до родинних традицій. Відновлення інтересу до читання є нагальною необхідністю. Одним з методів заохочення дітей до читання книг є проведення масових заходів різних форм.

Ігрові форми масової роботи є одними з найефективніших серед тих, що використовуються у нашій бібліотеці. Серед них: літературний аукціон, калейдоскоп, подорож, лото, лабіринт, вікторина, турнір тощо. Літературні ігри активізують читання, стимулюють звернення дітей до художньої, науково-пізнавальної, довідкової літератури, розвивають логічне мислення.

І ось, у нашій бібліотеці пройшла літературна гра «Літературна подорож Європою» учасниками якої стали учні 4-В класу школи №3.     

У цікавій формі діти знайомились з письменниками різних країн, їх творами. Завдяки такій грі юні читачі отримали нові знання про дитячу літературу країн Європи, насолоду від читання та позитивний настрій.