Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ВІДРЯДЖЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ  В. ПАРОКОННОГО

22.02.2016

 ВІДРЯДЖЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ  В. ПАРОКОННОГО.  

КИЇВ – ЛЬВІВ – КИЇВ,

НИЗКА НАРАД АБИ ЗВІРИТИ ШЛЯХИ ВИІШЕННЯ АКТУАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ МІСТА

У ЗАСТУПНИКА МІНІСТРА Мінрегіонбуду Едуарда Кругляка.

Міські голови та посадовці від міст Южноукраїнська – В. Пароконний і Кузнецовька – С. Анощенко з проблемою боргів їх міст до АЕС.   

Міністерство визнає – проблема багатомільйонних боргів цих міст  перед ДП НАЕК «Енергоатом», це питання на яке потрібно шукати відповідь.

    Київ 16.02.2016 року

       В отримання можливості взаємодіяти більш ефективно по проблемним питанням міст та обмінюватись досвідом розвитку своїх громад, міські голови малих міст розташування діючих АЕС України утворили Асоціацію їх представництва.

       Вбачаєма штучність і необґрунтованість збитковості, де лишок боргів Южноукраїнська – 82, а Кузнецовська – 70 (мільйонів грн.) на користь «Енергоатому» – дають привід пошуку першопричин цієї, вже далеко не економічної проблеми. Це є важливим напрямом роботи і не тільки міських голів цих міст. 

 

     

   За останні 9 років, Южноукраїнськ до ПУ АЕС, за отримані комунальні послуги, заборгував понад 133 млн. грн. Непогашений борг – 82 млн. грн.

До них,  через чисельні арешти Р/рахунків КП ТВКГ – постачальника цих послуг  населенню міста, додались 12,6 млн. штрафів, з яких на користь «Енергоатому» додатково надійшло половину цієї суми. А ще державний бюджет заборгував місту по тарифній субвенції 22,7 млн. гривні.  

Київ 16.02.2016 року.

    Після візиту до «МІНПАЛИВОЕНЕРГО» міські голови В. Пароконний і С. Анощенко мали тривалу бесіду з виконавчим директором Асоціації міст України Пітциком М.В. переважно з названого питання боргів їх міст до енергетиків.

  В результаті обговорення можливих шляхів вирішення такого складного питання, як міжтарифні борги, яке є прерогативою, принаймі НКРЕ КП, ДП НАЕК «Енергоатом», вирішили:​

   Міста підготують свої пропозиції, а АМУ звернеться до вищих Інститутів влади країни  аби знайти додаткові механізми впливу на процеси виникнення цієї проблеми.

   Київ 16.02.2016 року.

     

  

У проблеми багатомільйонних боргів міста (КП ТВКГ) за отримані громадою Южноукраїнська від АЕС послуг теплової енергії на опалення, на підігрів води, послуги води питної та водовідведення, є і інша сторона “медалі”.

    У 2002/3 роках громаді міста, в її власність, було передано міські мережі та об’єкти з їх обладнанням (ТРП, КНС), які мали не проектні рішення їх будівництва та були застарілими. КП ТВКГ, в міру його та бюджетних можливостей, виконувало і виконує певні роботи по утриманню цього клопітного господарства.

    Разом з цим, не професійне керівництво в поєднанні з чисельними арештами розрахункових рахунків цього важливого для міста підприємства від АЕС, не дали можливості його модернізувати належним чином.

    Таке тривожне положення є і на цей час і це певний резерв міста. Якщо вдасться охопити житлові будинки Южноукраїнська сучасним обліком і регулюванням комунальних послуг, то за певними етапами КП ТВКГ зможе виходити з річних збитків, які наразі є в межах 15 мільйонів гривні.

 

     

    Вартість впровадження комунальної телеметрії міста щодо сучасного обліку та регулювання процесів надання комунальних послуг разом зо всіма приладами коштує від 15 мільйонів гривні.

    Наразі місто до з’ясовує певні проектні позиції цього важливого для громади рішення.

   Одним з привабливих варіантів рішення проблеми міста може дати фірма VECTOR м. Гдиня Польща. Це відомий в світі виробник такого обладнання.

    Львів, 17.02.2016 року. Відбулась нарада міського голови В.Пароконного, фахівців міста та залучених фірм Киян з менеджером фірми VECTOR м. Гдиня Польща Анджеєм Вішневські та провідним спеціалістом його супроводу щодо особливостей можливої співпраці по впровадженню нової технології обліку і регулювання технологічних процесів надання комунальних послуг в Южноукраїнську.    

   Процедурно, модернізація процесів надання комунальних послуг в місті за мірками сучасних технологій, це досить не проста робота.

   Місто її вивчає, область обіцяє надати можливу допомогу.

   Адже за наявних проблем міста з зруйновними гуртожитком і дитячим садком, з тягарем інших фінансових проблем, самостійно вирішувати це питання за один рік буде важко.   

     

 

Разом з викладеним, рішення цієї важливої проблеми, в її основних складових досліджено. Йде процес опанування технічних, організаційних і правових розділів виконання завдання дати бій безгосподарності в цій занедбаній сфері таких важливих для міста послуг.

Сайт і надалі буде інформувати мешканців міста про те, які проблеми ми маємо і як будемо їх вирішувати не зважаючи на наявні фінансові складнощі. Та цією нарадою візит до Львова не обійшовся.

Черговою проблемою для Южноукраїнська є потенційна аварійність напірного колектору очисних споруд господарче-побутової каналізації міста.

Львів, 17.02.2016 року. Міський голова В.Пароконний та фахівці міста і залучені спеціалісти з Києва мали тривалу зустріч з керівництвом Львівської Корпорації «Енергоресурс-інвест» – президентом Ніроновичем І.О. та головним технічним керівником Третяком І.Ю.

Вони люб’язно ознайомили делегацію Южноукраїнська та Києва з можливостями їх виробництва. Було домовлено про обмін інформацією щодо можливої участі корпорації у вирішенні чисельних проблем міського комунального господарства.  

Це проектна організація і потужне виробництво сучасних ізольованих труб для об’єктів теплопостачання. Вони також виробляють великі ємності і батареї для накопичення води, що є одним з відомих засобів енергозбереження. В їх арсеналі є проектні і виробничі потужності по виробництву модулів очисних споруд.   

 

Київ, 18.02.2016 року. В. Пароконний зустрівся з керівництвом Науково-дослідного інституту «НДІ проект реконструкція». Цей інститут, ще у 2003 році проектував для Южноукраїнська Мансардові поверхи, як перспективне і економічно вигідне житло та робив певні розрахунки розвитку міста.

 

     

Перший заступник директора науково-дослідного інституту Ухань В.М. та інші посадовці цього інституту відгукнулись допомогти місту по низці його проблем.

Представники однієї з фірм Києва, які допомагають місту, почали співпрацю з питань, які цікавлять Южноукраїнськ.

     Місто зачекалось вирішення його проблем. І не зважаючи на їх неочікуване   суттєвий перелік, є перспектива зрушення з місця.

   Найближчими днями, на сторінках сайту буде презентовано основні розділи Програми Соціально-економічного та культурного розвитку Южноукраїнська, чим цю та інші теми буде певним чином доповнено.