Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У ВП ЮУ АЕС ремонтують чергову техніку для військових

27.01.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

На базі автотранспортного господарства (АТГ) ВП ЮУАЕС триває ремонт автомобілів та іншої техніки для військових. Так, 20 січня в розташування військової частини 3044, що охороняє об'єкти Южно-Українського енергокомплексу, після модернізації повернувся БТР-70. На бойовій машині встановлено електронне запалення, здійснено ремонт гальмівної системи, замінено охолоджуючу рідину та ін. Роботи виконано за тиждень.

Бійці оцінили оновлення техніки волонтерами-енергетиками. За словами старшого інструктора з водіння в/ч 3044 Валерія Зажерила, всі машини, що ремонтувалися в АТГ, показали себе в експлуатації добре і працюють без зауважень.

Тиждень тому до однієї з військових частин м.Первомайська після ремонту двигуна, коробки перемикання передач і кузова повернувся УАЗ-469. Ще один УАЗ ремонтується для Морської авіаційної бригади м.Миколаєва.

База автотранспортного господарства Южно-Української АЕС давно вже стала майстернею з реставрації машин, що повернулися з зони АТО. Тут за два роки відремонтовано 21 одиницю автомобільної техніки, 12 БТР-70, один БТР-80, 25 двигунів і 90 вузлів та агрегатів. Приймаючи техніку на озброєння, бійці неодноразово відзначали високу майстерність ремонтників - працівників енергокомплексу, які у вільний від роботи час повертали її до життя та удосконалювали.

79-а окрема аеромобільна бригада м.Миколаєва - один з підрозділів, якому енергетики постійно допомагають відновлювати техніку, що повертається з передової. Сьогодні військові знову ведуть переговори з керівництвом ВП ЮУАЕС щодо відновлення ще одного БТР-70, що зазнав ушкоджень у бойових діях на сході країни. Для цього ж підрозділу в автотранспортному господарстві відремонтовані та чекають відправлення два двигуни від ГАЗ-66 і УАЗ-469.