Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Проведення в СМСЧ №2 планових заходів медичної наукової діяльності

21.01.2016
ДЗ СМСЧ№2

В ДЗ СМСЧ № 2 проведена лікарська конференція, за участю начальника СМСЧ № 2 , фахівців медсанчастини та фахівців обласної дитячої лікарні. Адміністрація ДЗ СМСЧ № 2 постійно тримає на контролі заходи щодо підвищення кваліфікації, наукової діяльності, виконання протоколів та інше.

Відкриваючи конференцію, начальник ДЗ СМСЧ № 2 Стахорська О.В. надала слово завідуючій відділенням заготівлі та переробки крові Староконь Л.В., яка подякувала колективам дитячої поліклініки, акушерсько - гінекологічного відділення за активний розвиток донорства. Керівництвом здійснюється постійний моніторинг виконання плану заготовки крові, який виконано на 116 %. Адміністрація морально та матеріально заохочує фахівців – 18 працівникам вручено грошову винагороду.

Профілактику та лікування ГРВІ та грипу докладно виклав у своїй презентації фахівець обласної дитячої лікарні .

Захворюваність на ГРВІ - це індикатор зниження імунітету людини , вірусні інфекції небезпечні розвитком ускладнень в 20-30 % вимагають госпіталізації. Детально відображені особливості основних збудників інфекції, оцінка факторів ризику розвитку ускладнень вірусних інфекцій.

В м. Южноукраїнськ зареєстровано 2127 випадків гриппа та ОРВІ. На постійному контролі фахівців знаходяться вагітні, діти та інші пацієнти групи ризику.

Завідуюча дитячою поліклінікою Качуровська Ж.Д. ознайомила присутніх з результатами проведення двох попередніх турів імунізації проти поліомієліту. Подякувала колегам за вагому допомогу в підготовці до проведення імунізації, закликала взяти активну участь у проведенні третього туру імунізації.

Заступник  начальника з медичної частини Шикерська В.Л. ознайомила присутніх фахівців з аналізом скарг та пропозицій які надійшли за 2015 рік.

Завершила лікарську конференцію лікар – інфекціоніст СМСЧ № 2 Незгодзинська Л. М. з доповіддю та тему «Програма RESPOND» - зниження ризику інфікування населення ВІЛ та гепатитами.