Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги керівників підприємств, установ, організацій та навчальних закладів міста усіх форм власності!

22.12.2015
Управління з питань НС, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ЮМР

До уваги керівників підприємств, установ, організацій та навчальних закладів міста усіх форм власності!
Відповідно до листа Миколаївської обласної державної адміністрації доводимо до відома та врахування в роботі наступну інформацію.
Механізм бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час визначено Порядком бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час, затвердженим постановою Кабінету міністрів України від 04.02.2015 №45 (далі-Порядок).

Відповідно до Наказу Мінекономрозвитку від 07.09.2015 № 111 постанову Міжвідомчої комісії з питань бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та воєнного часу від 22.05.1996 №1 «Про затвердження Інструкції щодо бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та воєнного часу», зареєстровану в Мін’юсті 10.07.1996 за №363/1388, визначено такою, що втратила чинність.

У той же час пунктом 8 Порядку визначено, що переліки посад і професій, за якими бронюються військовозобов’язані, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, затверджуються Кабінетом Міністрів України. Таким чином всі переліки посад і професій, які були прийняті Міжвідомчою комісією протягом 1996-2000 років, не відповідають вимогам діючого Порядку.

Разом з тим повідомляємо, що з метою організації роботи з бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та воєнного часу , керівникам необхідно звертатись до центральних органів виконавчої влади до сфери управління яких належить відповідна установа для отримання нових "Переліків посад...".