Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про пуск другого енергоблока Южно-Української АЕС

15.12.2015
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

13 грудня о 16год. 20хв. другий енергоблок Южно-Української АЕС підключено до енергосистеми України після закінчення капітального планово-попереджувального ремонту та виконання заходів з продовження терміну його експлуатації у понадпроектний період.

Нагадаємо, що постановою Колегії Держатомрегулювання України №18 від 7 грудня 2015 р. «Про продовження експлуатації енергоблока №2 Южно-Української АЕС у понадпроектний термін за результатами періодичної переоцінки безпеки» визнана обґрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблока №2 Южно-Української АЕС на визначених у проекті рівнях потужності до 31 грудня 2025 року.

При перехідних процесах підключення енергоблока порушень умов та меж безпечної експлуатації не було.

Обладнання першого та третього енергоблоків АЕС працює без зауважень у заданому режимі.

Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції, та на 14 грудня складає 10 мкР/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин в навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-втовідповідачем №(05136)2-29-93 та на офіційному інтернет-сайті за адресою www.sunpp.mk.ua .