Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южно-українські атомники допомогли воїнам-ракетникам

02.11.2015
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

30 жовтня представники  Южно-Українського енергокомплексу відвідали військову частину Протиповітряної оборони Збройних сил України, що дислокується в місті Первомайськ. У день 50-річчя військового підрозділу, в числі бойових завдань якого прикриття повітряного простору над ВП ЮУАЕС, енергетики передали воїнам-ракетникам дизельний генератор і потужний компресор для підкачування шин автомобільного транспорту, призначеного для транспортування ракетних установок.

Передаючи подарунки від колективу атомників, заступник генерального директора ВП ЮУАЕС з фізичного захисту та режиму Іван Жебет підкреслив: «Устаткування, яке ми сьогодні привезли, придбане на особисті кошти наших працівників, що зібрані як добродійні внески в зміцнення боєздатності Збройних сил України, у тому числі й у посилення захисту нашого підприємства з повітря».

Приймаючи вітання з ювілеєм частини та подарунки від атомників, заступник командира частини підполковник Андрій Вареник зазначив, що колектив енергокомплексу з воїнами-ракетниками пов'язують давні дружні стосунки. Від імені особового складу свого військового підрозділу він висловив енергетикам глибоку вдячність: «Ми дякуємо трудовому колективу АЕС за безкорисливість і готовність допомагати армії у важкі часи для України.  Частина наших бійців виконує бойові завдання в зоні антитерористичної операції. І ваші сьогоднішні подарунки будуть нам дуже до речі. Вони допоможуть експлуатувати військову техніку та налагодити побут особового складу».

Військова частина, що дислокується в Первомайську, виконує функції з прикриття важливих державних об'єктів. З перших днів військового конфлікту на сході нашої країни та захоплення Криму атомники відгукнулися на потреби військових, зібравши благодійні кошти на купівлю необхідного обладнання та передавши військовому підрозділу акумулятори і запасні частини для військової техніки, електричний генератор та ін. Оперативно відреагував колектив енергокомплексу й на нове прохання командування частини щодо придбання дизель-генератора та компресора в зв'язку з розширенням бойових завдань підрозділу. Тісний зв'язок з воїнами-ракетниками атомники мають намір підтримувати й надалі.