Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Юні таланти з Южноукраїнська - призери конкурсу «З Надією до Перемоги!»

27.10.2015
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

У число призерів дитячо-юнацького творчого конкурсу «З Надією до Перемоги!», церемонія нагородження якого пройшла 23 жовтня в ДП НАЕК «Енергоатом», увійшли четверо талановитих дітей з Южноукраїнська.

Організатором творчого змагання юних талантів з міст-супутників АЕС виступили Енергоатом і профком компанії. Тема конкурсу обрана на підтримку Надії Савченко, Олега Сенцова, Миколи Карпюка та інших українських політв'язнів, що незаконно утримуються під вартою в Російській Федерації.

Южноукраїнськ на творчому змаганні представляли шість талановитих підлітків, чиї роботи було визнано кращими у відбірковому турі, що відбувся в місті-супутнику ЮУАЕС на початку жовтня. Двоє з них увійшли до числа призерів конкурсу в жанрі «анімація». Це 10-річна Ганна Сухорукова зі школи №2 і 11-класниця ЗНШ №4 Ганна Герлянд.

Друге місце присуджене представникові Центру дитячо-юнацької творчості Іллі Ярошенку (12 років) з роботою «Надія…», виконаною в жанрі декоративно-прикладного мистецтва. Ще одна робота 9-річної южноукраїнки Вікторії Жерьобкіної «Надія» отримала заохочувальний приз.

Переможцям конкурсу вручено пам'ятні подарунки, а всім іншим учасникам другого етапу творчого змагання - символічні призи. Після нагородження для дітей було організовано оглядову екскурсію містом Київ, а також відвідування Музею води і Експериментаніуму.

У творчому конкурсі молодих талантів «З Надією до Перемоги!» взяли участь діти з міст-супутників українських АЕС у віці від 10 до 17 років. Планується, що незабаром дитячі роботи буде представлено на річниці відкриття брюссельського представництва Енергоатома під час офіційних зустрічей з європейськими партнерами, а також буде передано українським політв'язням.