Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Підведені підсумки конкурсу «З Надією до Перемоги»

08.10.2015
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ЮУ АЕС

5 жовтня у Южноукраїнську відбулося підбиття підсумків першого етапу дитячо-юнацького творчого конкурсу «З Надією до Перемоги»,  організованого ДП «НАЕК «Енергоатом»  серед юних жителів міст-супутників українських атомних станцій. 

Конкурс організовано на підтримку Надії Савченко, Олега Сенцова, Миколи Карпюка та інших українських політв'язнів, які незаконно ув'язнені в Російській Федерації.

Роботи переможців будуть передані політв'язням, усі інші виставлятимуться на благодійному аукціоні, гроші від якого підуть на підтримку родин українців, які перебувають у російських в'язницях.

Він проходить у трьох номінаціях: малюнок, декоративно-прикладне мистецтво та анімація. Віковий поділ передбачає дві  категорії: від 10 до 13 років та від 14 до 17 років.

На конкурс в Южноукраїнську було представлено 20 малюнків: 12—у віковій категорії 10-13 років та 8—у категорії 14-17 років., 15 робіт у жанрі «декоративно-прикладне мистецтво», а також 8 робіт у жанрі «анімація» - 6—у молодшій віковій категорії і 2—у старшій.

Після довгого та палкого обговорення журі, до складу якого традиційно входили представники міського відділу освіти та  ВП ЮУАЕС, відібрало до другого етапу конкурсу, що пройде в м. Києві 22-23 жовтня, 6 робіт. 

У молодшій віковій категорії  в номінації «малюнок» відібрано роботу Вікторії Жерьобкіної «Надія»  (9 років, КЗ «Дитяча школа мистецтв») , у старшій — «Вольные птицы Надежды» 14-річної Аліни Шершунович, представниці студії  «Декор».

У жанрі декоративно-прикладного мистецтва перемогли представники Центру дитячо-юнацької творчості Ілля Ярошенко (12 років) з роботою «Надія...» та 15-річний Андрій Зовтун (робота «З Україною в серці»).

10-річна Ганна Сухорукова з ЗОШ №2та 11-класниця ЗОШ №4 Анна Герлянд стали переможницями в жанрі «анімація».

Жерьобкіна Вікторія "Надія"

Зовтун Андрій "З Україною в серці"

Шершуновіч Аліна "Вольные птицы Надежды"

Ярошенко Ілля "Надія"