Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги жителів м.Южноукраїнськ!

01.10.2015
Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату ЮМР та її виконавчого комітету

25 жовтня 2015 року відбудуться чергові місцеві вибори. З метою підготовки актуальних та достовірних списків виборців просимо уточнити свої персональні дані, звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців.

Звертаємо увагу, що право голосу на місцевих виборах мають громадяни, які на момент їх проведення досягли 18 років, не визнані судом недієздатними, які належать до відповідної територіальної громади та проживають в межах відповідного виборчого округу. Належність громадянина до відповідної територіальної громади та проживання його на відповідній території визначається за його зареєстрованим місцем проживання. Тобто право голосу на місцевих виборах в м.Южноукраїнськ мають лише виборці зареєстровані в межах міста. 

Документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання  виборця на місцевих виборах, є:

            1) паспорт громадянина України;

            2) тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

Крім того необхідно зазначити, що положення частини третьої статті 7 Закону України «Про Державний реєстр виборців», щодо тимчасової зміни місця голосування, не застосовується на місцевих виборах.

Звернення від виборців щодо включення, виключення, внесення змін до списків виборців приймаються не пізніш як за п’ять днів до дня виборів (до 19.10 включно). 

Уточнити свої персональні дані виборці можуть за адресою: вул. Дружби Народів, 23, к.4.  (колишній БП “Чайка”), тел. для довідок: 5-98-48.

При собі обов’язково мати паспорт, а у разі зміни прізвища – документ, що підтверджує ці зміни.

Відділ працює:

пн. - сб. 8:00  до 17:15 год., птн. до 16:00 год.,

обідня перерва: з 12:00 -13:00 год.