Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулась зустріч поколінь «Не закінчиться естафета пам’яті… »

24.09.2015
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

22 вересня 2015 року в Южноукраїнському міському історичному музеї відбулась зустріч поколінь «Не закінчиться естафета памяті… » присвячена Дню партизанської слави.

На заході були присутні голова  Ради ветеранів війни, праці та Збройних Сил Володимир Пономарьов, член ради ветеранів, син партизана В’ячеслав Громенко, вихованці комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради», учні Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» та усі охочі.

Учнівська молодь дізналась про партизанський рух на території Миколаївщини в роки Другої світовій війні 1939-45 років, про діяльність в нашій області 110 підпільних організацій, партизанських загонів і диверсійно-розвідувальних груп. Серед них: підпільна організація «Миколаївський центр», «Центр», «Патріот Батьківщини», «Партизанська іскра», «Вознесенський центр», Баштанський і Казанківський партизанські загони. Було згадано про подвиги юних партизанів Шури Кобера та Віті Хоменка з розвідувальної групи Віктора Андреєва та іскорців Парфентія Гречаного, Дарини Дяченко, Поліни Попик.

З допомогою мультимедійних технологій було продемонстровано спогади Вячеслава Громенка про батька-партизана, що героїчно загинув у ході бойових дій на Чернігівщині. Також, Вячеслав Сидорович розповів про юного бійця Василя Коробко, що воював пліч-о-пліч з Сидором Громенко та загинув в квітні 1944 році.