Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В СМСЧ № 2 новий флюорографічний комплекс

22.09.2015
ДЗ СМСЧ №2

Флюорографічні огляди - це основний і поки єдиний спосіб виявлення початкових форм захворювання туберкульозом у дорослих та підлітків. Сучасні флюорографічні обстеження допомагають виявити туберкульоз. «Підступність» туберкульозу - в його непомітному початку і прихованому перебігу. Єдина можливість виявити такого хворого - флюорографія. При флюорографічному обстеженні виявляються й інші захворювання, у тому числі і злоякісні новоутворення.

В м. Южноукраїнську з лютого 2015 р, у зв’язку з поломкою, не працював флюорограф експлуатований з 2003 р. Завдяки підтримки депутатського корпусу, за рахунок міського бюджету придбано новий сучасний Комплекс рентгенівський діагностичний КРД 50, який працює в медсанчастині з вересня цього року.

Комплекс рентгенівський діагностичний КРД 50 дозволяє в найкоротші терміни отримати цифровий рентгенівський знімок, провести його аналіз на робочій станції лікаря-рентгенолога. Пульт управління дозволяє здійснювати дистанційне управління, що зменшує рентген опромінювання, дає можливість швидко трансформувати стіл-штатив для проведення різних видів цифрових рентгенологічних досліджень. За один робочий день ФГ обстеження приходить близько 150 осіб.