Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 3 та дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи міста Южноукраїнськ!

02.07.2015
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Законом України від 28 грудня 2014 р.  № 76-VIII “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України”, було внесено зміни до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», а саме до ст.22 «Компенсації та пільги громадянам, віднесеним до категорії 3» та ст.30 «Пільги та компенсації потерпілим дітям та їх батькам» в частині надання пільг з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї» було затверджено Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, який вступає в силу з 1 липня 2015 року.

Згідно з цим Порядком, безкоштовне придбання ліків за рецептами лікарів та безплатне позачергове зубопротезування для громадян, віднесених до категорії 3 та потерпілих дітей буде надаватися за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу на попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (1710,00 грн.).

Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради визначає право пільговика на отримання пільг з урахуванням доходів на наступні шість місяців шляхом надання довідки для отримання зазначених вище пільг.

Для того, щоб визначити право пільговика на отримання пільг, особа, яка має право на пільги повинна звернутися до управління праці та соціального захисту населення та надати наступні документи:

- декларацію про доходи сім'ї пільговика за попередні шість місяців;

- довідки про доходи свої та членів сім'ї за попередні шість місяців або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги);

- довідку про склад сім'ї.

У разі, коли середньомісячний дохід сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, управління праці та соціального захист населення Южноукраїнської міської ради письмово інформує пільговиків про те, що вони не мають право на отримання пільг.

У разі зменшення доходу сім'ї пільговик має право звернутися до управління праці та соціального захисту населення для визначення права на отримання пільг з місяця звернення.

Прийом документів для надання пільг за новим порядком розпочнеться з 1 липня 2015 року.

Довідки за телефоном: 5-65-36, 5-44-66.