Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбувся 1-й Всеукраїнський велокрос - кантрі «Бузькі скелі»

02.07.2015
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

27 червня на прилеглій території міського пляжу міським клубом любителів бігу «Олімп» (голова – Бурцайло О.І.) та за підтримки управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради був проведений 1-й Всеукраїнський велокрос - кантрі «Бузькі скелі», присвячений Дню Конституції України та Дню молоді.

У змаганнях взяли участь 32 гонщика, з міст Миколаєва, Первомайська, Вознесенська, Кривого Рогу та Южноукраїнська у віці від 12 до 50 років.

Траса довжиною в 5,7 км, представляла собою замкнуте коло по пересіченій місцевості зі стартом і фінішем біля воріт міського пляжу.

За попередніми заявками очікувалось до участі близько 50-60 гонщиків, але у зв'язку з погодними умовами їх кількість зменшилася вдвічі.

Чотири запланованих кола (22,8 км) подолали тільки чоловіки «спортсмени» та «ветерани». Абсолютним переможцем гонки став Дмитро Мартинюк з результатом: 1 година 10 хв. 56 сек. (м. Кривий Ріг). У категорії « ветерани» кращим став Олександр Бурцайло (м. Южноукраїнськ).
Чоловіки та жінки «аматори» подолали дистанції на одне коло менше запланованих, щоб уникнути травм і поломок велосипедів.

Серед «аматорів» переміг Віктор Шульга, а серед жінок - Ірина Холкіна (обидва учасника з м. Миколаєва).

Організатори турніру висловлюють подяку спонсорам: веломагазину «Спринт» (Піньога О.В.), страховій групі «ТАС» (директор РЦ Южноукраїнська Шмідько Т.Д.), ПП «Укрсат» (директор Стулін А.Н.).