Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулася 68 сесія Южноукраїнської міської ради

26.06.2015
Відділ забезпечення депутатської діяльності Южноукраїнської міської ради

25 червня відбулася 68 сесія Южноукраїнської міської ради під головуванням секретаря Южноукраїнської міської ради Дмитра Мірошника.

У пленарному засіданні взяли участь 23 депутата Южноукраїнської міської ради, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Лілія Грабовенко, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитро Судаков та Ярослава Нікітіна, начальники управлінь та відділів місцевого самоврядування, начальник Южноукраїнського міського управління юстиції Василь Дробот, заступник прокурора міста Южноукраїнська Сергій Могила, заступник начальника міського відділу УМВС України в Миколаївської області Олег Фесенко, мешканці міста та засоби масової інформації.

Міською радою встановлено ставки місцевих податків і зборів, які будуть діяти з 1 січня 2016 року, а саме: ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ставка транспортного податку, ставки плати за землю (земельного податку та орендної плати за землю), ставка туристичного збору та ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців на території міста Южноукраїнська. Затверджені Положення про місцеві податки і збори.

Встановлено ставку акцизного податку для суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами в місті Южноукраїнську у розмірі 5 відсотків від вартості реалізованих підакцизних товарів (з податком на додану вартість), яку буде введено в дію з 1 січня 2016 року.

Депутати міської ради затвердили Порядок надання згоди та проведення невід'ємних поліпшень орендованого нерухомого майна комунальної форми власності, Порядок списання безнадійної та простроченої заборгованості з орендної плати за майно, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська та перелік соціально - екологічних заходів, пов’язаних із завершенням будівництва Ташлицької ГАЕС по об’єктам житлово-комунального господарства та соціальної інфраструктури міста Южноукраїнська.

Міську Програму капітального будівництва об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної інфраструктури міста Южноукраїнська на 2011-2015 роки, доповнено пунктом стосовно приміщення для резервного енергозабезпечення (дизельного генератора) по вул. Миру,3 в м. Южноукраїнську.

Міською радою заслухано про стан фінансово – господарської діяльності комунального книготорговельного підприємства «Кобзар» за період з 2013 року по травень 2015. Роботу підприємства визнано незадовільною.

Також, міською радою прийняті рішення про приватизацію житла, про виконання та зняття з контролю рішень міської ради, а також рішення з питань врегулювання земельних відносин у місті.

На пленарному засіданні 68 сесії з 32 питань порядку денного прийнято 15 рішень міської ради.