Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Бібліотекарі міської бібліотеки для дітей підготували низку заходів до Дня Конституції України

24.06.2015
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Ми – Українці, єдиний народ, який поважає Закон і любить свою Батьківщину. Бібліотекарі  міської  бібліотеки для дітей підготували низку заходів до Дня Конституції України, що наша громадськість святкуватиме 28 червня.

В бібліотеці для дітей вже розпочалась популяризація Конституції України серед її маленьких читачів. Своїм читачам  бібліотекарі запропонували тематичну виставку  «До Конституції з повагою, до влади - з надією», в якій презентовано літературу про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію.

Також, 23 червня було проведено правову інформхвилинку «Жити за Основним Законом»

Дійсно, у віці дітей неможливо знати детально всі закони. Але основне, що їх стосується, вони повинні  знати. Урок громадянства «Маленьким громадянам – великі права» провели працівники бібліотеки. Діти взяли участь в обговоренні правових ситуацій.

Бібліотекарі розповіли дітям про те, як «народжуються» закони; пояснили, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною.

Мета всіх заходів: дати  можливість  дітям зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відобразити  найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму.