Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Аналіз та профілактика дорожньо-транспортного травматизму

24.06.2015
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Аналіз дорожньо-транспортних пригод в Україні говорить про те, що водії транспортних засобів не виконують елементарних вимог Правил дорожнього руху. Незнання, а в багатьох випадках небажання дотримуватись загальновідомих азів водіння, часто призводить до трагічних наслідків.

Дорожньо-транспортний травматизм – одна з найнебезпечніших світових загроз здоров’ю і життю. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я  він посідає восьме місце в списку головних причин смертності серед молоді.

З початку 2015 року у місті Южноукраїнськ внаслідок дорожньо-транспортних пригод постраждало 7 осіб.

Якщо взяти до уваги недосконалість обліку, ста­тистики травм та, власне, визначення поняття смерті від травми, то можна з впевненістю сказати, що кількість жертв цього виду травматизму набагато більша, ніж повідомляється офіційно.

Найбільш частими причинами ДТП з вини водіїв є: перевищення швидкості, недотримання дистанції, недотримання черговості проїзду, неуважність і нетверезий стан. З вини пішоходів відповідно: перехід у невстановленому місці, ходьба уздовж проїжджої частини, перехід перед близько проїжджаючим транспортним засобом, раптовий вихід пішохода на проїзну частину.

Далеко не кожен із потерпілих у ДТП учасників дорожнього руху постійно думав про свою безпеку і здоров’я оточуючих. М’яко кажучи, залишає бажати кращого швидкісний режим автомобілів і їх маневрування на вулицях міст, а також виконання Правил дорожнього руху.  

Хочу закликати кожного: почніть із себе, сформуйте власну психологію безпеки. Вона починається з пристібання ременя безпеки, переходу дороги в спеціально відведеному місці та на зелене світло.

Також варто і батькам привчати своїх дітей як правильно переходити вулицю. Найкраще це робити в дозволених для цього місцях, тільки на зелене світло світлофора, або там де є зебра.