Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відпочинок з користю

16.06.2015
Южноукраїнський міський центр зайнятості

 Негативні наслідки неправильно обраної професії впливають як на саму людину, так і на все суспільство, тому дуже важливо проводити профорієнтаційну роботу зі школярами, починаючи з молодшого віку. Саме це, а також початок проведення службою зайнятості щорічної акції «Відпочинок з користю», стало метою відвідування профконсультантом  Южноукраїнського міського центру зайнятості дитячих прогулянкових майданчиків, які підпорядковуються  управлінню молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради та  Управлінню освіти Южноукраїнської міської ради. 

Заходи були проведені для учнів молодшого віку, а завдання їх – надання в розважальній формі  інформацію про величезний світ професій, в якому потрібно знайти саме свою – найулюбленішу та найважливішу.

Використовуючи  загадки, прислів’я та приказки  спеціаліст центру зайнятості намагалась виявити рівень знань учнів про професії, розвинути інтерес до них, підкреслити важливу роль і велику користь всіх без виключення. Родзинкою заходів було проведення конкурсу на кращий малюнок на асфальті, де кожен малюк міг зобразити себе льотчиком, міліціонером, лікарем тощо.

Вершиною зацікавленості було те, що діти виявили бажання вочевидь познайомитись з центром зайнятості, тому 12 червня 2015 року для них було організовано екскурсію, під час якої вони мали змогу спостерігати, що таке центр зайнятості і як він функціонує, як працюють спеціалісти і хто саме звертається за отриманням послуг.     

Після проведених зустрічей  був підведений підсумок: правильний вибір професії дозволить стати справжнім професіоналом та отримати користь і задоволення від праці.