Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Участь южноукраїнців у Європейському континентальному Чемпіонаті з сумо

15.05.2015
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

З 6 до 11 травня у місті Шяуляй, що на півночі Литви, відбувся Європейський континентальний Чемпіонат з сумо. У своїй спортивній майстерності змагались 450 учасників із 16 країн, а саме: Норвегії, Німеччини, Польщі, Росії, Ізраїлю, Литви, Латвії, Естонії, Білорусі, Грузії, Азейбарджану, Вірменії, України, Болгарії та Угорщини. Збірна України нараховувала 70 чоловік із яких 7 – це вихованці комунального закладу «Южноукраїнська дитячо-юнацька спортивна школа». 

Неоціненний змагальний досвід отримали  спортсмени, а  враження – на рівні емоцій!

Приємно і тренеру Тімашкову Ю.М., і адміністрації КЗ ЮДЮСШ, і батькам  та родинам, сподіваємось, що і нашим землякам, адже результати тільки наших спортсменів  вражаючі:

у віковій категорії «юніори» (до 18 років) - І місце – Майстренко Дмитро (80 кг)

                                                         І місце – Адилханян Карина (у складі  команди дівчат)

                                                         ІV місце – Романенко Ларіон (70 кг)

у категорії «молодь» - ІІІ місце – Бричук Володимир (85 кг)

                                      ІІІ місце – Хлюстін Анатолій (85 кг)

                                      VІІ місце – Журба Владислав (60 кг)

у віковій категорії «дорослі» - ІІІ місце – Романюк Роман (92 кг).

Це лише  приємна статистика, а ще є  професійна оцінка та індивідуальний аналіз виступу кожного спортсмена. Так президентом Європейської та Всеукраїнської федерації сумо і тренерами збірної команди України високо оцінено спортивну майстерність Майстренка Дмитра, якому вдалося перемогти за вихід до фіналу чемпіона світу із Росії (представника Туви) та у фіналі отримати перемогу над  чемпіоном Європи 2014 року.

Дівоча збірна команди України, у складі  якої була Адилханян Карина, в наполегливій, напруженій боротьбі здобула  перемогу над  збірною командою Росії.

Дуже близькими до фіналу були Романюк Роман, Хлюстін Анатолій та Бричук Володимир, але почесну бронзу вони вибороли з честю.

 Налаштовані на  перемогу  були і Журба Владислав та наймолодший учасник збірної команди України,  Романенко Ларіон. Травма, що отримав Владислав ще на початку змагань не дала змоги піднятись йому вище 7 місця, а замалий багаж змагального досвіду такого рівня  не дозволив  Ларіону перемогти та зайняти ІІІ місце.

Вітаємо усіх, хто причетний до участі наших спортсменів у Європейському континентальному Чемпіонаті з сумо. Слова подяки тим, хто готував їх до змагань, тим, хто повірив у  них та самим учасникам, за спинами яких була спортивна честь України.