Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулось заняття Школи відповідального батьківства

14.05.2015
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді

6 травня відбулось заняття Школи відповідального батьківства, темою якого стало: «Наслідки насильства в сімї».

Закон України «Про попередження насильства в сімї» виділяє чотири види насильства в сімї: фізичне, психологічне, економічне, сексуальне. 

Найчастіше жертвами насильства в сімї стають жінки. Результати жорстокого поводження можуть бути різноманітними, від глибокої депресії, пригніченості, почуття туги і тривоги, порушення сну й до суїцидальних тенденцій, а іноді навіть прагнення вбити кривдника.

Вибухи насильства у сім`ї також мають катастрофічний вплив на дітей. Діти в таких сім`ях починають сприймати насильство як норму поведінки і з високою ймовірністю будуть відтворювати цей тип поведінки у своїх сім`ях. У дітей, які виростають в умовах насильства, як правило, знижена самооцінка, підвищена імпульсивність, вони не можуть стати соціально зрілими і відповідальними особистостями, виникає підвищений ризик мати алко, наркозалежність, проблеми із законом в майбутньому.

З метою попередження таких негативних явищ як насильство та жорстоке поводження в сімї на занятті Школи було продемонстроване відео на тему: «Плоди  насильства». Слухачі Школи мали можливість обговорити актуальність цієї теми, порозмірковувати над власною моделлю поведінки в сімї, отримали інформацію щодо роботи суб’єктів, які здійснюють заходи з  попередження насильства в сімї.