Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южно-Українську АЕС нагороджено дипломом Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України»

28.04.2015
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

ВП «Южно-Українська АЕС» за досягнення в царині зменшення техногенного впливу на навколишнє середовище нагороджено дипломом Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України». Черговий екологічний форум проходив 22-24 квітня в Києві. Цей традиційний захід організовується за підтримки Кабінету Міністрів і Міністерства екології та природних ресурсів України.

У рамках форуму було розгорнуто VІІІ Міжнародну виставку «Довкілля 2015». Її розділи знайомили з новітніми технологіями, що застосовуються в сфері охорони природи, проектами збереження навколишнього середовища, представленими великими промисловими підприємствами України.

У VІІІ Міжнародній виставці «Довкілля 2015» взяли участь провідні промислові підприємства, екологічні компанії, навчальні заклади, громадські екологічні організації. Серед них Южно-Український енергокомплекс (ВП ЮУАЕС), який було представлено в експозиції ДП НАЕК «Енергоатом».

До складу ВП ЮУАЕС входять Южно-Українська атомна електростанція, Олександрівська гідроелектростанція і Ташлицька гідроакумулююча електростанція. Виробляючи кожен 10-й кіловат у державі, цей унікальний енергокомплекс є головним енергогенеруючим підприємством півдня України. Виробленої його енергоблоками та гідроагрегатами електроенергії достатньо для забезпечення нормальних умов життєдіяльності Миколаївської, Одеської, Херсонської та частково Кіровоградської областей.

З роботою Южно-Українського енергокомплексу учасники та гості виставки «Довкілля 2015» могли ознайомитися за допомогою діючого об'ємного макету, який демонструє роботу трьох його складових, - АЕС, ГЕС і ГАЕС, а також перспективи розвитку підприємства, зокрема, реконструкції системи технічного водопостачання атомної станції та будівництва 4-го енергоблоку АЕС.

Мета проведення Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України» - сприяння подальшому розвитку в країні екологічно орієнтованого суспільства, стабілізації та поліпшенню стану природного середовища, а також відкриття нових можливостей для здійснення інвестиційних проектів.