Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

КП ЖЕО має намір здійснити зміну тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

30.03.2015
Комунальне підприємство «Житлово – експлуатаційне об’єднання»

КП ЖЕО листом від 24.02.2015 № 423 направило до виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради для перегляду проекти тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій,  розрахованих виходячи з  нормативно планової економічно обґрунтованої собівартості.

Діючі тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, встановлені для кожного будинку окремо, були розраховані виходячи з нормативно-планової собівартості розрахованої на початку 2011 року. Протягом  4 років адміністрацією КП ЖЕО було вжито ряд заходів щодо зменшення собівартості послуг для стримування росту тарифів на вказані послуги.

При цьому, протягом дії тарифів збільшилась мінімальна заробітна плата з нарахуванням на 32,1% (з 922 грн. до 1218 грн.), збільшилась вартість паливо-мастильних матеріалів в 3,2 рази з 5,73 грн. до 18,33 грн. без ПДВ за 1 літр ПММ, збільшились тарифи на електроенергію на 76 %, на комунальні послуги в 2,6 рази, подорожчали вартість матеріалів для ремонтних робіт, запчастин, інвентарю, спецодягу, інструментів та зросли інші витрати, в результаті чого діяльність КП ЖЕО з надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій збиткова. Тому виникла необхідність в приведенні діючих тарифів у відповідність до нормативно планової економічно обґрунтованої собівартості.

Проекти тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій з вартістю складових по кожному будинку окремо наведений в таблиці та розміщено на інформаційних стендах біля багатоквартирних житлових будинків.

Перелік послуг, структура, періодичність та строки надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надаються КП ЖЕО, затверджені рішеннями виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 03.12.2014 270 та №271, залишаються без змін.

Більш детально з розрахунками тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій можна ознайомитись в КП ЖЕО за адресою: вул. Паркова, 5 каб.209 

 

Зауваження та пропозиції від споживачів, приймаються  протягом 14 днів з дня публікації даного повідомлення за адресою: вул. Паркова, 5 каб.209 або по телефону 2-54-42