Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбувся обласний семінар вчителів фізичної культури

26.03.2015
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

Згідно річного плану роботи  управління  освіти  19 березня 2015 року на базі ЮЗШ№3 пройшов семінар-практикум вчителів фізичної культури на тему: «Інновації як умови ефективної організації навчально-виховного та навчально-тренувального процесу з фізичного виховання і спорту в навчальному закладі», на якому були присутні вчителі фізичної культури всіх навчальних закладів міста та вчителі початкової школи.

Перед початком семінару педагоги мали можливість ознайомитися з фотогалереєю із життя школи «Наші спортивні досягнення», переглянули відеофільм «Хто з фізкультурою на «ти», в житті досягне він мети», який  представляє  роботу з даного питання на рівні міста.

З привітаннями до учасників заходу звернулася завідувач методичного кабінету управління освіти Южноукраїнської міської ради Л.М. Маленька. Директор загальноосвітньої школи №3 О.М. Кокол розповіла про роботу своїх вчителів,  спортивні досягнення учнів, презентувала роботу гуртків та секцій спортивного напрямку.

Учасники семінару переглянули фрагменти уроків з використанням елементів інноваційних технологій та інтерактивних методик, проведених вчителями, які  працюють  у початковій школі. Із великим  захопленням присутні спостерігали за заняттям з хореографії в класі “Панянок” (керівник гуртка Сидорченко Н.М.), уроком фізичної культури , де був застосований метод колового тренування в гімнастиці та акробатиці (учитель фізичної культури  ЮЗШ №1 імені Захисників Вітчизни  Шавлуташвілі А.В.), заняттям в басейні  при навчанні стартовому стрибку (учитель ЮЗШ №2 Нестеренко С.М.) та отримали  відпочинок під спокійну музику на занятті  для дітей з ослабленим здоров’ям при виконанні статистичних вправ (вчитель ЮЗШ №3 Драчьова Н.І.).

На наступному етапі семінару гостям було представлено спортивне свято «Ми -діти твої, Україно!». Учасники семінару мали змогу вболівати   за учнів 3-в та 3-г класів та отримати насолоду, подивившись народні і бальні танці, виступи гімнастів, інсценізацію української пісні, показові виступи представників семей-до-карате тощо.

Педагоги продемонстрували високий рівень професіоналізму та методичної підготовки, а діти відповіли їм міцними знаннями та вміннями  з такого на перший погляд легкого, але дуже важливого для розвитку і збереження  здоров'я  предмету – фізична культура.

Кожен з учасників семінару виніс для себе багато цікавого та корисного для подальшого впровадження елементів  роботи колег  у  свій власний досвід.