Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вибір професії – вибір життя

25.03.2015
Южноукраїнський міський центр зайнятості

В рамках партнерства та на підставі Угоди про співпрацю між Южноукраїнським міським центром зайнятості та Управлінням освіти Южноукраїнської міської ради в загальноосвітній школі №4 було проведено профорієнтаційний захід «Я та світ професій». Цей захід проходив у розважально - змагальницькій формі   і до участі в ньому було запрошено чотири класи, а саме: 9-А, 9-Б, 10-А та 10-Б.  В семи конкурсах («Розминка», «Казкові герої», «Асоціації», «Що за професія», «Бліц – опитування», «Професія на букву» та «Імпровізація») діти показали гарну підготовку та  високу обізнаність у світі професій,  намагались якнайкраще представити себе, прорекламувати професію та гарно заспівати. Учні розказали і показали, який  різноманітний світ професій, найбільш актуальних на ринку праці, а глядачі-вболівальники мали нагоду досхочу посміятись та оригінально підтримати команди.

Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. В першу чергу – це відповідальність перед батьками, перед суспільством, а найголовніше - перед собою! Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Робота і все, що з нею пов'язане, займає більшу половину життя людини. Знайти себе в світі професії – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. Саме тому на  допомогу молоді у виборі професії приходить  служба зайнятості.

Спеціалісти Южноукраїнського  міського центру зайнятості мають за мету, щоб на таких заходах було якнайбільше яскравих моментів , а зустріч з фахівцями державної служби зайнятості дітям запам’яталася надовго і, головне,  стала корисною для майбутнього професійного вибору.