Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулася позачергова 62 сесія Южноукраїнської міської ради

06.02.2015
Відділ забезпечення депутатської діяльності Южноукраїнської міської ради

4 лютого  відбулася позачергова 62 сесія Южноукраїнської міської ради під головуванням секретаря Южноукраїнської міської ради Дмитра Мірошника.

У пленарному засіданні взяли участь 28 депутатів Южноукраїнської міської ради, депутати  Миколаївської обласної ради Вадим Підберезняк та Анатолій Катрич, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Лілія Грабовенко, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитро Судаков та Ярослава Нікітіна, начальники управлінь та відділів місцевого самоврядування, начальник Южноукраїнського міського управління юстиції Василь Дробот, прокурор міста Южноукраїнська  Олег Коцюба, заступник начальника міського відділу УМВС України в Миколаївської області Юрій Зажерило, мешканці міста та засоби масової інформації.

Депутатами міської ради затверджено бюджет міста Южноукраїнська на 2015 рік. 

У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», яким внесено зміни до Податкового кодексу України, міською радою встановлено ставки акцизного податку для суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами в місті Южноукраїнську у розмірі 5 відсотків  від вартості реалізованих підакцизних товарів (з податком на додану вартість).

Також, прийнято рішення міської ради щодо  встановлення на 2015 рік ставок місцевих податків і зборів та затвердження Положень про них, а саме: ставки транспортного податку, туристичного збору та ставки єдиного податку для фізичних осіб - підприємців на території міста Южноукраїнська.

У зв’язку з тим, що Дмитро Мірошник приступив до виконання повноважень секретаря Южноукраїнської міської ради внесено зміни до складу постійних комісій міської ради та до персонального складу виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, прийняті рішення щодо присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування та надано право щодо здійснення преміювання.

Прокурор міста Южноукраїнська Олег Коцюба проінформував про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території міста Южноукраїнська.

Міська рада підтримала «Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, НАТО, ОБСЄ, ГУАМ, парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором», затвердженого Постановою Верховної Ради України N1854 від 19.01.2015.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Южноукраїнської міської ради Миколаївської області до жителів міста Южноукраїнська, громад міст – супутників АЕС

Шановні жителі міста Южноукраїнська, громади міст-супутників АЕС!

Заслухавши та обговоривши Звернення Верховної Ради України Організації  Об’єднаних Націй та інших міжнародних інституцій про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так звані "ДНР" та "ЛНР" – терористичними організаціями», Южноукраїнська міська рада заявляє про підтримку звернення Верховної  Ради України про визнання Російської Федерації державою-агресором, а "ДНР" та "ЛНР"- терористичними організаціями.

Твердо переконані, що всі територіальні громади України солідарні у своєму прагненні захистити територіальну цілісність України та зупинити державу-агресора, яка порушує норми міжнародного права, чинить в нашій країні злочини проти людяності, озброює терористів, озброює терористів, що піддають обстрілам житлові квартали українських міст.

За підтримки керівництва Російської Федерації «ЛНР» і «ДНР» в останні тижні посилили терористичні дії у Волновасі, Донецьку, Маріуполі та Дебальцевому, внаслідок яких загинуло багато безвинних людей, в тому числі діти. Анексовано територію Автономної Республіки Крим.

Ці злочини не можуть залишитися безкарними, їх організатори, організатори та виконавці повинні бути притягнуті до відповідальності і постати перед Міжнародним трибуналом.

Вважаємо, що у цій загрозливій для усього світу ситуації територіальна громада міста Южноукраїнська, представники якої у лавах української армії, Національної гвардії, прикордонних військах, спецпідрозділах СБУ, МВС, добровольчих батальйонах та інших підрозділах мужньо відстоюють територіальну цілісність держави та протистоять поширенню тероризму, повинна заявити свою принципову позицію щодо дій країни-агресора.

Закликаємо мешканців міста усіма засобами підтримувати дії української влади, направлені на зупинення агресії проти України та встановлення миру.

Звертаємося до громад міст-супутників АЕС із закликом підтримати вимоги Верховної Ради України, українського народу та визнати факт агресії Російської Федерації проти України, окупації нею українських територій, її участі у підтримці тероризму та вимагати притягнути країну-агресора до відповідальності за вчинені на території Української держави злочини проти людства.

Висловлюємо солідарність із Парламентською Асамблеєю Ради Європи, яка застосувала дипломатичні санкції до Російської Федерації, позбавивши її права голосу та наклала інші обмеження. Переконані, що світова спільно підтримає Україну у прагненні відстояти та захистити територіальну цілісність та повернути мир.

Тільки разом ми переможемо, зупинимо агресора, не дамо зламати дух українського народу, спрямуємо всі сили на встановлення порушеного миру та спокою в нашій могутній державі.