Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Аналіз та профілактика падінь

23.01.2015
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Протягом 2014 року в місті Южноукраїнську сталося 2134 нещасних випадків невиробничого характеру. Аналізуючи їх причини встановлено, що найбільша кількість випадків 1003 або 47 % від загальної кількості трапилася внаслідок падіння. Більшість падінь трапляється у побуті з людьми похилого віку та з людьми у стані алкогольного сп’яніння.

Переважна кількість падінь стається під час пересування. Результати розслідування нещасних випадків, пов’язаних з падінням під час пересування, свідчать, що значна їх кількість стається через психофізіологічні причини, а саме – через особисту необережність потерпілого. Статистика показує, що пік падінь спостерігається в осінньо-зимовий період.

З метою профілактики падінь у побуті серед людей похилого віку управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради проводяться бесіди з відпочивальниками та одиноко проживаючими комунального закладу “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська”, розповсюджуються буклети.

 Серед основних моментів, на які слід звернути увагу, щоб уникнути падіння, можна виділити такі:

1.      Стан взуття. Воно повинно бути міцним, зручним і на неслизькій підошві. Навіть якщо поверхня буде слизька, збільшення тертя між нею й підошвою взуття значно знизить ризик ковзання.

2.      Освітленість походів, проїздів, доріжок, перехресть. Освітлення має бути достатнім і не сліпучим, що також може стати причиною падіння. Різкий перепад світлових режимів окремих зон також призводить до збільшення ризику падіння через поступове звикання очей до іншого рівня освітленості.

3.      Людям похилого віку слід уникати різких рухів, своєчасно провітрювати приміщення, щоб уникати різкого підвищення артеріального тиску, як наслідок падіння через непритомність. 

І хоча падіння складно передбачити, їм цілком можна запобігти.

Будьте обережними у побуті, бережіть своє життя і здоров’я!