Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Передали літак - безпілотник

31.12.2014
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

30 січня в Станції юних техніків відбулася передача літака - безпілотника представникам волонтерської організації «Мирне небо» та 79 аеромобільної бригади.

Сьогодні авіамоделізм переживає воістину друге народження. Моделісти Станції юних техніків разом з керівником за весь час існування авіамодельного гуртка створили сотні різних моделей, але остання створена модель –особлива.

Керівник авіамодельного гуртка Станції юних техніків Іванов Іван Іванович змайстрував тактичний безпілотний апарат - розвідник для сил АТО. 

Створити літак - безпілотник для військових керівнику гуртка подав ідею його знайомий, який служить в зоні АТО - Орлов Андрій. Іван Іванович розробив схему літального апарату і почав збирати. Працював над апаратом півтора місяця. Всі складові для літака купував за власні кошти.  
Цей літак-безпілотник важить всього півтора кілограми. Але може злетіти на висоту тисяча метрів і триматися в повітрі близько 40 хвилин.

Головна задача такого літака - розвідка. Ним керують із землі, зображення з відеокамери передається на комп'ютер, видно, що відбувається навколо. Безпілотник може подолати відстань понад 10 кілометрів. Швидкість 60 км. за годину. Запускається легко – з руки, непримхливий в експлуатації. Не потребує великої кількості підготовчого часу до запуску. В розібраному стані має маленький розмір, що полегшує транспортування. Його дуже важко збити на полі бою.  

Використання безпілотників дозволяє близько підійти до мети, розгледіти більш детально все, що потрібно нашим солдатам.

Іван Іванович показує приклад патріотизму своїм вихованцям. Свої знання він передає вихованцям гуртка та згуртовує їх заради спільної місії – допомоги нашим військовим на Сході. 

Перша модель цього призначення створена керівником, надалі гуртківці стануть активними помічниками у цій важливій справі. Іван Іванович та його вихованці впевнені, що це не остання «бойова» модель, яка врятує не одне життя наших захисників.