Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До відома посадових осіб підприємств, установ та організацій міста!

19.12.2014
Управління з питань надзвичайних ситуацій, МР та взаємодії з правоохоронними органами

В останні роки на території України, Миколаївської області та міста Южноукраїнська сталося ряд прикрих випадків, пов’язаних із загрозою виникнення терористичних або диверсійних актів.

У 2014 році до різних установ міста надходили повідомлення про замінування будівель, приміщень та об’єктів.

15.07.2014 виникла загроза надзвичайної ситуації, пов’язаної із повідомленням про мінування міжміського автовокзалу міста Южноукраїнська. Вибухово-технічною службою УМВС України у Миколаївській області з місця події у якості речового доказу було вилучено ручні гранати РГД-5 та Ф-1, запали до ручних гранат УЗРГМ, упаковки бойових патронів до автоматичної стрілецької зброї та пакет із артилерійським порохом.

На початку грудня 2014 року надійшло повідомлення про замінування торгівельно-офісного комплексу міста по бульвару Цвіточний, 4. Співробітниками міського відділу УМВС України у Миколаївській області була проведена термінова евакуація персоналу офісів та підприємств з будівлі. Однак ряд керівників безвідповідально поставились до проведення евакуаційних заходів, не виконали у повному обсязі вимоги уповноважених осіб правоохоронних органів. При цьому піддавалися ризику життя та здоров’я не тільки самих керівників, але життя та здоров’я підлеглого персоналу закладів та задіяних співробітників органів внутрішніх справ та державної служби з питань надзвичайних ситуацій. На щастя, інформація про замінування не підтвердилася.

Слід нагадати, що керівник будь-якого рангу несе персоальну відповідальність за безпечне функціонування підпорядкованих сил та засобів, від дисциплінарної та адміністративної до кримінальної включно.

Проведення відповідними службами евакуаційних заходів та ряд навчань з питань антитерористичної діяльності показали недостатній рівень готовності підприємств, установ, організацій міста та їх об’єктів до роботи в умовах надзвичайних ситуацій, у тому числі соціального характеру.

На офіційному сайті міста Южноукраїнська у рубриці «Врятувати, запобігти, допомогти» розміщено «Пам’ятку першочергових дій персоналу і посадових осіб підприємств, установ та організацій у разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів», розроблену Координаційною група Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Миколаївській області.

Міською ланкою цивільного захисту рекомендується керівникам підприємств, установ та організацій, дислокованих на адміністративній території міста, на основі вищезазначеної пам’ятки терміново розробити відомчі інструкції першочерговий дій посадових осіб і персоналу підвідомчих об’єктів та забезпечити беззастережне їх виконання.

Методичну допомогу та консультації можна отримати за тел. 5-50-11