Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Заняття у Школі відповідального батьківства

19.12.2014
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

17 грудня востаннє в цьому році відбулося заняття у Школі відповідального батьківства, яка функціонує при Южноукраїнському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Новорічні канікули - це не тільки радість для дітлахів, а й проблема для батьків, чим же зайняти своїх дітей, щоб канікули пройшли не дарма. Таке проблемне питання постало, мабуть, перед усіма батьками, тому й було вирішено присвятити цій темі чергове заняття.

Більшість матусь погодилося, що найбільше часу дітлахи, все ж таки, проводять біля телевізору. Про переваги й недоліки телебачення та про його вплив на внутрішній світ і поведінку дитини батькам із власного досвіду було що сказати.

Батьки були здивовані тим фактом, що телебачення впливає на психічні процеси, стани на властивості дітей, а саме: на психомоторику, сприйняття, уявлення, пам'ять, увагу, мислення, мову та мовлення, уяву, фантазію та творчі здібності, емоції, вольову сферу й регуляцію поведінки.

 

Тому, присутні дійшли згоди, що  не можливо повністю відмовитися від цього продукту людської творчості у своєму повсякденному житті, але варто спробувати не перетворювати його на головну цінність новорічних свят, а тим паче життя.